Konyhabútor 10 ezerért, kanapé 5-ért: bárki vehet potom pénzért bútort az FKF-től

Pénzcentrum2021. április 18. 13:01

Minimális tárolási díj ellenében vásárolhatunk használt, de még teljesen ép tárgyakt az FKF használtcikk üzletéből. A cég a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy a szolgáltatás igen népszerű: négy év alatt nagyjából 197 ezer, még használható tárgyat adtak le a fővárosiak, ezek közül pedig 191 ezer új gazdára is talált.

A Pénzcentrum korábban beszámolt róla, hogy javában zajlik már a lomtalanítási időszak Budapesten. Kiderült többek között az is, hogy az FKF munkatársai ilyenkor nem figyelik a kihelyezett tárgyak állapotát, használhatóságát, szimplán elszállítják azokat.

Így pedig óhatatlanul is előfordulhat, hogy olyan, még tárgyak is a megsemmisítés sorsára jutnak, amelyeknek amúgy más még nagy hasznát venné, mert nagy bajuk nincs. Az ilyen esetekre találta ki az FKF a használt tárgyak boltját, ahová bárki beviheti régi használati tárgyait, amiket sajnálna kidobni.

- áll az FKF tájékoztatójában. Mint írják, tárgyak leadására csak budapesti lakosoknak van lehetősége, fényképes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása mellett. A személyes adatok a rendszerben rögzítésre kerülnek, az átadó lakos nyilatkozik a behozott tárgy tekintetében az újrahasználati célú lemondó szándékáról.

Elmondható, hogy a behozott tárgyak legnagyobb hányada új „gazdára” talál. A két központba 2016-2020 között 197 000 darab tárgy érkezett be, és ezen időszak alatt 191 000 darab kiváltásra került. A kiválasztott tárgyat minimális tárolási díjért viheti el az érdeklődő. Az így befolyt összeget a létesítmények üzemeltetésébe forgatjuk vissza

- közölte kérdésünkre a vállalat. Azt is elárulták, hogy a legkeresettebb termékek a könyvek, illetve a kisebb használati tárgyak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Potom pénzért adják a még használható tárgyakat

Ahogyan az FKF is írta: az itt leadott tárgyaka minimális tárolási díj ellenében meg lehet vásárolni. Az árlistájukból kiderült, hogy például

a komplett konyhabútor-szetteket, vagy az ülőgarnitúrákat mindössze 10 ezer forintért lehet megvenni.

A könyvekért, kiebb játékokért 100 forintot kér az FKF, ezer forintos áron pedig a kisebb bútorok között válogathatunk, a sportszereket, táskákat pedig 500 forintért lehet megvenni a használt dolgok boltjában. A 2019. május 1-től érvényes árkategóriák:

  • 100 Ft: pl. könyv, CD, DVD, apró konyhacikk, kisebb plüss játékok
  • 300 Ft: pl. egyéb gyerekjáték, közepes táska, dekoráció, társasjáték, kisebb váza
  • 500 Ft: pl. táska, kisebb sportszer
  • 1000 Ft: pl. szék, kisbútor, éjjeliszekrény
  • 3000 Ft: pl. asztal, szekrény, egyes kanapék, fotelek, ágyak
  • 5000 Ft: pl. egyszemélyes ágy, kanapé
  • 7000 Ft: pl. használati lakberendezés (egyes ágyak, szekrények)
  • 10000 Ft: pl. komplett ülőgarnitúra, konyha bútorsor, nappali bútorsor, franciaágy

Válaszukban megjegyezték, hogy a márciusban életbe lépett kormányrendelet értelmében a használtcikkek boltja további intézkedésig zárva tart. Mivel a sajtóosztály még az országos boltnyitás bejelentése előtt küldte meg válaszait kérdéseinkre, a Pénzcentrum megkereste a XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központot. Itt azt közölték, hogy a bolt egyelőre zárva tart, a tervek szerint májustól várják újra a vásárlókat.

Címkék:
bolt, lomtalanítás, fkf, bútor, üzlet, használt,