Figyelem! Így változik az ALDI diszkontok nyitvatartása

Pénzcentrum2021. április 7. 09:59

Az ALDI Magyarország többek között az üzletek bejáratánál kihelyezett kézfertőtlenítőkkel, gyakori fertőtlenítéssel és széles körű tájékoztatással vigyáz vásárlói egészségére. Az áruházlánc a bevásárlókocsik és -kosarak számának korlátozásával, valamint munkatársai segítségével gondoskodik arról, hogy mindig legfeljebb annyi vásárló tartózkodjon üzleteiben, amennyit a hatályos jogszabály lehetővé tesz. Az üzletlánc hosszabb nyitvatartásra tér majd át, ami hozzájárul a vásárlószám egyenletesebb eloszlásához.

A boltlánc a pandémiás időszakban kiemelt figyelmet fordít vásárlói és munkatársai egészségének védelmére, egyúttal természetesen ezen a területen is mindenben eleget tesz a jogszabályi előírásoknak. Az áruházlánc a koronavírus 2020-as első hulláma során az országos élelmiszer-láncok közül elsőként szerelt fel plexi védőfalat kasszáinál, tájékoztató táblákat és padlómatricákat helyezett ki a vásárlók közötti biztonságos távolságtartás megkönnyítése érdekében, kézfertőtlenítőket helyezett el üzletei bejáratainál, a látványpékségeknél pedig fém fogóeszközzel és kihelyezett kesztyűkkel segítette elő a termékek higiénikusabb vásárlását.

A 2021. április 7-től érvényes határozat szerint, az üzletekben az ott foglalkoztatottakon kívül 10 m2-enként egy vásárló tartózkodhat, amibe nem számít bele a kiskorú gyermek, illetve a 65 év feletti és a fogyatékkal élő személy segítője. Az ALDI üzletek jellemzően 900 és 1100 négyzetméter közötti eladótérrel rendelkeznek, vagyis egyszerre 90-110 vevő tartózkodhat az adott áruház területén. Egyes üzletek mérete a standard mérettől eltérhet, ami természetesen befolyásolja a benn tartózkodható vásárlók számát. A vállalat ezért

a vásárlókat a bejáratnál elhelyezett plakátokon tájékoztatja az adott üzletre vonatkozó maximális vásárlószámról.

A létszámot a vállalat az üzletek bejáratnál kihelyezett bevásárlókocsik, illetve kosarak számának korlátozásával fogja irányítani: ha a vásárlók az üzlet előtt nem találnak bevásárlókocsit, illetve az előtérben kosarat, akkor az adott áruház elérte a jogszabályban meghatározott maximális vásárlói létszámot. A beengedést az üzlet dolgozói, illetve a vagyonőrök fogják irányítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniai folyamatok betartására. A meghosszabbított nyitvatartás tervezhetőbbé teszi a bevásárlást, illetve a vásárlói létszám egyenletesebb eloszlását, egyúttal hozzájárul majd a munkatársak leterheltségének csökkentéséhez” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. A vállalat számos platformon, így a sajtóban, áruházai bejáratánál, honlapján és a közösségi média csatornákon tájékoztatja a vásárlókat az új szabályokról és a megváltozott nyitvatartásról.

Címkék:
vásárlás, aldi, bolt, nyitvatartás,