Nincs ok a pánivásárlásra: ezekből a termékekből bőven lesz elég a lezáráskor is

Pénzcentrum2021. március 6. 20:01

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszerellátás - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel.

A miniszter a közleményben kiemelte, az új korlátozó intézkedések annak figyelembevételével születtek, hogy a mezőgazdasági termeléshez, az állattartáshoz és az élelmiszer-előállításhoz feltétlenül szükséges üzletek nyitva maradhassanak, továbbá a termelést biztosító szolgáltatások is elérhetők legyenek.

Így a mezőgazdasági és az erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, eszközöket árusító boltok nem zárnak be, elérhetőek a mezőgazdasági gépek és azok alkatrészei is. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a mezőgazdasági boltok, a kertészeti árudák, faiskolák és az állatgyógyszertárak is nyitva maradnak - fűzte hozzá.

Kiemelte: a veszélyhelyzeti szabályok figyelembevételével ugyancsak nyitva lehetnek a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletek és piacok, a kötelezően bezárt üzletek kivételével. A nemzetközi nőnapra való tekintettel pedig március 8-án a virágüzleteknek sem kell bezárniuk.

Nagy István arra is felhívta a figyelmet, hogy a személyes megjelenést igénylő mezőgazdasági gépszerviz, élelmiszerfeldolgozási, közétkeztetési, állattenyésztési és állategészségügyi, a kapcsolódó laboratóriumi szolgáltatást nyújtó helyiségek vagy helyszínek is nyitva maradnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A miniszter közölte: a hazai élelmiszertermelés eddig is sikeresen vette az akadályokat, az alapanyag-előállítástól kezdve a logisztikáig az élelmiszeripar minden szegmense megfelelően működik, így az esetlegesen növekvő vásárlói igényeket most is ki tudják elégíteni.

Címkék:
vásárlás, nyesz, lezárás, nőnap, nemzetközi nőnap, pánikvásárlás, takarmány, állatgyógyszer,