Nem tudod, mit kapjon a nagyi? 7+1 könyv, amivel nem lőhetsz mellé

Pénzcentrum2020. december 22. 11:01

A nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén karácsonykor. Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a nagymamát, akkor az alábbi lista sokat fog segíteni a választásban.

Egy friss kutatásából kiderült, hogy a legnagyobb arányban ajándékba szánt könyvet, szórakoztatóelektronikai cikket, gyermekjátékot, illetve háztartási kisgépet terveznek online rendelni idén karácsonyra a felhasználók).Ezzel szemben az offline vásárlást preferálják többen a ruházati cikkek (30 százalék) és a szépségápolási cikkek (31 százalék) beszerzéséhez. A könyv az egyik legnagyszerűbb ajándék, és ami a legjobb benne - online is könnyedén beszerezhető, nem ronthatjuk el a méretet vagy a színt, és egészen komoly üzeneteket is hordozhat. Persze az online rendelésről már lecsúsztunk, 2 nap múlva karácsony, de még nem késő beszerezni közvetlenül az üzletből.

De persze nagy kérdés, kinek mit vegyünk? Például a nagyinak? A Bookline-t és a Lírát, Magyarország két legnagyobb könykereskedelmi láncát kérdeztük meg, ők mit ajánlanak?

Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve, megjelenése óta a sikerlista állandó szereplője. A könyv bemutatja, hogy mik azok a problémák, amik családtagokról, családtagokra öröklődnek. Az Örökölt sors lapjain esettanulmányokon keresztül nemcsak a magunkban hordozott családi frusztrációkat ismerhetjük meg, de azok elengedéséhez is segítséget kapunk. Jávor Zsófia a Bookline Libri pr-menedzsere bátran ajánlja Kepes András most megjelent könyvét. A boldog hülye és az okos depressziós címmel megjelent finoman önironikus írás, azt feszegeti, hogy felbolydult világunkban lehetünk-e, és ha igen hogyan boldogok. Megelégszünk-e az első magyarázatokkal, vagy képesek vagyunk saját válaszokat találni, kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket?

Ha szereti nagymamánk a zenét, jó eséllyel szívesen olvassa Presser Gábor önéletírását, ami visszavezet minket a Locomotiv GT aranykorába, és megismerhetjük belőle egy egészen kivételes zenész életét és pályáját. De az ajánlott könyvek sora végtelen, most jelent meg a volt amerikai elnök Barack Obama visszaemlékezése, Egy ígéret földje címmel, vagy Dragomán György várva várt Főzöskönyve is.

A Líra is ajánlott könyveket a nagyinak: a nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén. Gyerekeknek és nagymamáknak, nagypapáknak közös slágerkönyv Finy Petra: Bodzaszörp című kötete, melyben a történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek. Számtalan inspiráló és mosolyra késztető, igazi léleksimogató történet és rajz lapul benne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Másik nagyiknak és unokáknak szóló könyv a Nagyi, kérlek..., ami egy új ünnepi kiadásban jelent meg idén a Partvonal kiadónál. A Nagyi, kérlek egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagymamának, és egyúttal minden családtagnak is.

Örök klasszikus nagyszülőknek és felnőtt unokáiknak Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet című műve. Rendhagyó önéletrajzi regényében Márquez felnövésének és íróvá válásának történetét meséli el. Milyen családi történeteket örökölt a szüleitől, hogyan nevelték az érzékeny kisfiút a nagyszülei, valamint, hogy milyen tíz testvér között felnőtté válni. Márquez kötetei Vámos Miklós író ajánlásával jelennek meg.

Címkék:
vásárlás, karacsony, Presser, könyv, bookline, olvasás, libri, nagyszülő, rendelés, nagymama, nagyi, líra, 2020, vámos györgy, boldog élet, amerikai választás,