Dobsz egy hátast: itt vannak a 2020-as fenyőfaárak

Pénzcentrum2020. december 10. 08:15

Karácsony előtti hetekben sokan már azon törik a fejüket, hogy milyen fát válasszanak az ünnepre, hol vannak a legjobb akciók és mennyiért lehet beszerezni a karácsony díszét idén. A HelloVidék utána járt, hogy mennyibe kerülnek idén a különböző fenyőfák.

Karácsony előtti hetekben sokan már azon törik a fejüket, hogy milyen fát válasszanak az ünnepre, hol vannak a legjobb akciók és mennyiért lehet beszerezni a karácsony díszét idén.

A koronavírus-járvány nem kerülte el a kertészeteket, áruházak sem. Arra a kérdésre, hogy idén mire számíthatunk a fenyőfák árait tekintve a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete adott közelménye ad választ.

Csak kis mértékben emelkedhet idén a belföldön termesztett, karácsonyi fenyő ára, ugyanakkor a legnépszerűbb fajta, az import nordmann fenyő az árfolyamváltozás miatt 10-15 százalékkal is drágulhat

- közölte a szervezet. Hozzátették, várhatóan a lucfenyő méterenként 3000 forintba, az ezüstfenyő 4000-5000 forintba, a nordmann pedig 6000 forintba kerül majd, de sok helyen darabárat határoznak meg az eladók.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
vásárlás, otthon, karacsony, karácsonyfa, nordmann, lucfenyő,