Vettél ilyen sonkát az Aldiban? Meg ne edd, komoly tüneteket okozhat!

Pénzcentrum2020. október 30. 10:29

Gyomorbántalmakat és influenza-szerű tüneteket is okozhat az a baktérium, amelyet az egyik aldis sonka egyik mintájában találtak. A felelős még nem egyértelmű, de visszahívják a terméket, aki vett belőle, blokk nélkül is visszakapja a pénzét, ha visszaviszi - közölte a diszkontlánc.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a gyártó Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola Serrano sonkát, ugyanis annak egy mintájában Listeria baktériumot mutattak ki. Az adott sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, egyelőre az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége nem állapítható meg.

A Listeria gyomor/emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat.

Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel. Az értékesítés felfüggesztése előtt a sonka a diszkontlánc összes üzletében kapható volt.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, és 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát. (Kérdés esetén az Aldi ügyfélszolgálatához lehet fordulni a +36 23 504 680-as telefonszámon.)

Címkék:
élelmiszer, aldi, biztonság, diszkont, sonka, étel, baktérium, termék,