Jön az azonnali visszautalás a vásárlásoknál: online már ez is csak pár kattintás lesz

Pénzcentrum2020. március 9. 10:59

A felhasználók közel egyharmada választotta az online bankkártyás vásárlást 2019-ben az egyik legnagyobb online piactére. A digitális fizetések további jelentős bővülésére lehet számítani az azonnali fizetési rendszer bevezetésének köszönhetően. 

Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi szereplője. az eMAG hamarosan új pénzügyi szolgáltatásokat tesz elérhetővé, például az azonnali kártyás részletfizetés és az azonnali pénzvisszafizetés elindítása is szerepel 2020-as terveik közt. A 2018-ban tapasztalt, 20 százalékos arányt jócskán meghaladva, a rendelések közel egyharmadát egyenlítették ki online, bankkártyás fizetéssel 2019-ben a szolgáltató kimutatásai alapján. A kártyás vásárlások száma a legutóbbi Black Fridayen tetőzött, amikor a rendelések majdnem 35 százalékát fizették ki bankkártyával a vásárlás időpontjában. 

Bár az MNB legfrissebb adatai szerint a magyar háztartások többségében továbbra is kerülik az online fizetési megoldásokat, az interneten bonyolított kártyás vásárlások száma folyamatosan emelkedik: 2019 harmadik negyedévében 35 százalékkal volt magasabb az ilyen tranzakciók száma az előző év hasonló időszakához képest. 

Az online piactér terve szerint 2020-ban elérhetővé tenné felületén a kártyás részletfizetést is. Ezzel a lehetőséggel a vásárlók a fizetés végén kiválaszthatják, hány hónap alatt szeretnék visszafizetni vásárlásuk végösszegét.

Arra törekszünk, hogy megkönnyítsük vásárlóink életét, így egy könnyen elérhető, gyors felületet biztosítunk az online fizetési opcióknak. A vásárlás egyszerűsítése érdekében a felhasználók biztonsággal megadhatják bankkártyaadataikat, és el is menthetik őket az online felületen. Webáruházunk zárt adatforgalma garantálja, hogy az általuk megadott információk mások számára rejtve maradnak

- ismertette Sain Adrienn, az eMAG pénzügyi szolgáltatásokért felelős képviselője. A webáruház még idén tervezi az azonnali pénzvisszafizetés bevezetését is. Azon vásárlóknak, akik korábban elmentették kártyaadataikat, a visszaküldött termék beérkezésétől és feldolgozásától számított 30 percen belül az eMAG visszatéríti a termékek árát. Ezzel jelentősen csökken a pénzvisszafizetés ideje, a jelenlegi szabályozás szerint erre 14 napjuk van a vállalatoknak. Az azonnali pénzvisszatérítés bevezetésére várhatóan 2020 második felében kerül sor.

Címkék:
vásárlás, online, webáruház, visszatérítés, pénzvisszatérítés, visszafizetés, emag, azonnali átutalás, piactér, azonnali fizetési rendszer, emag webáruház,