Kiborult Vajna Tímea: ennyiért adják tovább Andy Vajna tárgyait a nyerészkedők

Pénzcentrum2019. december 10. 09:00

Tízszeres áron kínálják eladásra az egyik legnagyobb aukciós oldalon Andy Vajna tárgyait, amelyeket a hétvégén árvereztek el Budapesten. Vajna Tímea szomorúan vette tudomásul a történteket, reméli, egyszer majd olyan emberhez kerülnek a forgatókönyvek, aki értékeli néhai férje munkásságát.

Egy nappal a budapesti aukció után már megjelentek az interenetes árverési oldalakon Andy Vajna személyes tárgyai: az 1995-ös A skarlát betű forgatókönyvének díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint félmillióért próbálnak rajta túladni. Fent van még az eBay-en a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei is - szúrta ki a Blikk.

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat

- nyilatkozta a Blikknek Vajna Tímea.

Andy Vajna szivarszagú autójára, és több filmes relikviára is lehetett licitálni  a nagyszabású aukción, ahol a januárban elhunyt filmproducer-kormánybiztos személyes relikviái is kalapács alá kerülnek. Vajna Tímea korábban a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy miért válik meg Andy Vajna tárgyaitól.

  • Sokan írtatok, hogy vannak-e eladó filmesplakátok, filmes dolgok.
  • Amerikába költözöm és nem szeretnék annyi raktárt kibérelni.
  • USA-ba való szállítás is nagyon drága és itt se tudom még hova elhelyezni a dolgokat, bútorokat.
  • Nagyon fáj, ha ránézek az emlékekre.
  • A kocsit nem tudom fenntartani.
  • Az aukció bevételének javarésze jótékonysági célra megy, amelyre nagy szükség van karácsony előtt.
  • Végkielégítést szeretnék adni, akik Andynek dolgoztak jó pár évtizeden keresztül.
  • Nagyon sok dolgot megtartottam, amitől képtelen voltam megválni, majd lehet, hogy múzeumot fogok ezekből csinálni.
  • Biztosan jó helyre kerül minden és így Andy szellemi hagyatéka örökre fennmarad.
  • Már nagyon sok dolgot elajándékoztam, de szerettem volna egy méltó aukciót csinálni a férjem tiszteletére

Van néhány tárgy Azonban, amitől viszont nem akar megválni a producer özvegye. Vajna Tímea erről korábban a Borsnak beszélt. Ezek között van néhány fotóalbum, amelyben a közös emlékeiket gyűjtötték, az Andy Vajna védjegyévé vált napszemüveg, illetve a jegygyűrű, amelyet Vajna Tímea elmondása szerint egy ideje már nem hord, hanem széfben tart.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az özvegy több mint 50 millió forint bevételre számított az aukción, amiből a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja is részesül.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
vásárlás, hagyaték, árverés, aukció, végkielégítés, andy vajna, vajna tímea, vajna, nyerészkedés, aukciós oldal,