Itt a borzasztó bizonyíték: minden ötödik 13 éves már drogozott

Pénzcentrum2019. augusztus 20. 16:01

Egészen hihetetlen, de egy angliai felmérés szerint a 11 és 16 éves gyermekek közül minden negyedik fogyasztott már drogot, ha gazdagabb családból származnak, szegényebb hátterű gyermekeknél ez 20 százalék. A 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, de a 11 évesek között is van 2 százalék, aki havonta az üverért nyúl. Erre nem lehet mit mondani.

Azt godolhatjuk, hogy a szegénység kéz a kézben jár az alkoholizmus, a drogfogyasztás, és általánosan a lecsúszás veszélyeivel. Ehhez képest egy új kutatás arra világít rá, hogy a gazdagabb szülők gyermekei között sokkal gyakoribb az alkohol- és drogfogyasztás - írja a DailyMail.

A gazdagabb angol szülők 11 és 15 év közötti gyermekeinek 12 százaléka volt részeg az elmúlt egy héten, ami 7 százalékponttal volt kevesebb, mint a kevésbé vagyonos háttérrel rendelkező gyerekek esetén. Sőt, a gazdagabb család gyermekei közül minden negyedik drogot is használt már. Ez a szegényebb családokbak "csak" 20 százalék volt.

Azaz egy átlagosan 13,6 éves gyermek már életében egyszer legalább valamilyen drogot kipróbált, és hetente fogyaszt alkoholt. Természetesen, ha pozitív oldalról nézzük a dolgot, érdemes kiemelni, hogy 84 százalék eddig semmilyen tiltott szert nem próbált ki. A vagyoni helyzetet olyan kérdések alapján mérték fel, minthogy "van saját szobát?", vagy "mennyi számítógép van a háztartásotokban?"

Az okként legtöbben azt nevezték meg, hogy a barátaik előtt szerettek volna menők lenni, vagy a barátai beszélték rá őket a drogfogyasztásra. De nagyon sokan azt az okot nevezték meg, hogy egyszerűen csak jól akarták érezni magukat. Érdekesség, hogy a 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, a 11 éveseknél ez 2 százalék.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatás egyik legfontosabb következtetése, hogy az a gyerek, aki fogyasztott már alkoholt, drogot, vagy dohányzott, kevésbé boldog életről vallott. A Pénzcentrum tegnapelőtt számolt be róla, hogy Magyarországon a kokaint fogyasztók legnagyobb közössége szintén a gazdag társadalmi réretegből kerül ki: a topmenedzserek 15-15 százaléka beleveti magát a budapesti éjszakába alkalmanként. Az ő indokuk leginkább az, hogy túl sokat dolgoznak, és a felgyülemlett feszültséget így vezetik le.

Címkék:
vásárlás, drog, kábítószer, , party, pia,