Véget érhet az alkoholvásárlás ezekben a dohányboltokban: itt a javaslat

Napi.hu2019. július 5. 10:01

Egy új törvénymódosító javaslat biztosítaná, hogy a a jövőben az önkormányzati képviselő-testületek felfüggeszthessék az italárusítást a közigazgatási területükön található dohányboltokban - írja a Napi.hu

A lap szerint Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető csütörtökön Lázár János nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztossal az oldalán törvénymódosító javaslatot nyújtott be arról, hogy a jövőben az önkormányzati képviselő-testületek felfüggeszthessék az italárusítást a közigazgatási területükön található dohányboltokban. 

E szerint a módosító szerint tilthatóvá válna, hogy 22 óra és reggel 6 óra között az éjjel-nappal nyitvatartó nemzeti dohányboltok alkoholt értékesítsenek.  

A korlátozást egyébként a jegyző  ellenőrizni, és aki pedig vét a szabály ellen, 1 millió forintos bírságot, vagy akár a bolt bezárását kockáztatja, mivel súlyosabb esetekben a NAV-hoz fordulhat az önkormányzat. A módosító indoklása szerint sok lakót zavar, hogy a vevők gyakran a boltok előtt fogyasztják el (hangoskodva) az italt, zavarva ezzel a környék békéjét.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, dohánybolt, alkohol, javaslat, törvénymódosítás, nemzeti dohányboltok, nemdohányzók védelme,