Vasárnapi boltzár: hamarabb zárhat minden a hét utolsó napján

Magyar Nemzet2019. június 17. 09:01

Feltéve, ha a vásárlók is elfogadják, önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben - értesült a Magyar Nemzet.

Már a magyar kormány elzárkózik attól, hogy jogszabályban korlátozza a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartását, ennek ellenére ismét napirendre kerülhet a hétvégi munkavégzés kérdése a boltokban - írja a lap.

Információjuk szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerőhiányos területen szociális és gazdasági okokból még mindig problémát okoz az egész napos, jellemzően reggel 6 órától este 10 óráig tartó vasárnapi működés

iparági körökben köztudott, hogy több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani

- írj a lap, amelyik beszámolt arról is, hogy a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezeténél (KDFSZ) az egyik piacvezető cég már jelezte, hogy érdemes lehet felmérni a dolgozók körében a vasárnapi munkavégzés napjainkban jellemző körülményeit, a túlóráztatás mértékét és az időbeosztás munkavállalókra gyakorolt szociális hatásait. 

A KDFSZ elnöke szerint egyébként egy ilyen változást inkább a bevásárlóközpontok elleneznének, míg a diszkontláncok kevésbé.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, vásárlók,