Durva árak a Szigeten: ennyibe kerülhet idén a sör, bor, és a rövidek

Pénzcentrum2019. június 7. 10:30

Várhatóan 1040 forint lesz majd egy nagyfröccs a 2019-es Sziget fesztiválon, ez bő 7 százalékos emelkedés tavalyhoz képest. Termékek terén viszont nem lesz változás, az idei évben is a Dubicz Borászat fehérjét, rozéját és vörösét töltötte a Borháló a hivatalos Sziget-palackokba - azaz főként a csapra köthető 10 literes bag-in-box kiszerelésbe. A várható emelkedéssel kalkulálva a Pénzcentrum kiszámolta azt is, hogyan alakulhat idén a sör, és a röviditalok ára az idei Sziget fesztiválon.

Az idei évben is a Borháló lesz a nagy nyári fesztiválok - a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál - kizárólagos borbeszállítója - tudtuk meg a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. A termékeket illetően sincs nagy meglepetés: idén is a Mátrai borvidéket képviselő Dubicz Borászat kerül majd a csapokra.

A sauvignon blanc alapú Sziget White-nak, valamint a kékfrankos és pinot noir házasításából készült Sziget Rosénak tisztán és fröccsként is mindig frissnek, élvezetesnek kell lennie. Ennek érdekében a két alapbort hűtve, oxigéntől elzárva, acéltartályokban tárolják a pincészetben, és a fogyást figyelve rugalmasan, frissen letöltve, 10 literes bag-in-box kiszerelésben szállítják a helyszínekre a rendezvények ideje alatt.

A gyors kiszolgálást csapológépek biztosítják. A Sziget White és a Sziget Rosé palackban is vásárolható lesz, hozzájuk harmadikként csatlakozik a kékfrankosból és cabernet franc-ból házasított Sziget Red. A különleges élményre vágyók, illetve a magyar borkészítéssel először találkozó külföldi vendégek a Dubicz reprezentatív prémium szortimentjéből is válogathatnak a fesztiválokon.

És akkor az árakról. Ugyan a hivatalos árakat a Sziget egyelőre nem tette közzé, a Pénzcentrum annyit azért megtudott a Borhálótól, hogy egy nagyfröccs várhatóan 1040 forint lesz majd a 2019-es Sziget fesztiválon (a fesztiválok árképzése eltérő, így a Volt, a Balaton Sound, B.my.Lake és a Strand Fesztivál árairól egyelőre nincs információnk). Tavaly a sima Sziget borokat 450 forintért mérték, míg egy deci Fonyódi szénsavas ásványvízért 70 forintot kértek, így a nagyfröccs legutóbb 970 forintból jött ki.

Ez azt jelenti, hogy a tavalyi árakhoz képest idén bő 7 százalékos emelésre készülhetnek, legalábbis a bor tekintetében a fesztiválozók.

Amennyiben ugyanezzel az emeléssel kalkulálunk a sör, a rövid italok esetében is, akkor a következőkre számíthatunk: a csapolt sör tavaly 700 forint volt, idén 750 forint lehet, a doboz ára pedig 855 forintra kúszhat fel a tavalyi 800 forintról. A 2018-as Szigeten a 4 cl-es rövid italok egységesen 1250 forintot kóstáltak, így a 7 százalékos emelkedéssel ezúttal 1340 forint lehet az egységár. A kalkulált árakat kerekítettük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A borháló sajtóeseményén betekintést kaptunk a fogyasztási trendekbe is. Mint elmondták, a hidegen csapolt rozéból 2018-ban 14 százalékkal kellett többet a helyszínekre szállítani, mint két évvel korábban; az így kimért közel 15 ezer liter rozé a nagy kiszerelésben beszállított fehér alapbor értékesítését 11 százalékkal haladta meg. A kimért, csapolt fehérek eközben közel 30 százalékkal erősödtek, a prémium fehérborok értékesítése pedig csaknem megtriplázódott három év alatt.

Az öt Sziget-fesztiválon a Borháló 2018-ban közel 40 ezer liter bort értékesített kimérésre alkalmas nagy kiszerelésben vagy palackban, ennek a felét tették ki a rozék, míg a másik felét 48 százalékban fehér- és mindössze 2 százalékban vörösborok alkották

- árulta el Kathona Krisztián, a Borháló borbeszerzésért is felelős alapító tulajdonosa.

 

Címkék:
vásárlás, bor, fesztivál, árak, sziget, borháló, rövidital, röviditalok,