Ilyen IKEA üzletek nyílhatnak Magyarországon: elég menő, mutatjuk a fotókat

Pénzcentrum2019. április 1. 11:00

A sikeres tesztidőszak után akár Magyarországon is megnyithatnak az IKEA mini üzletei. Most a Pénzcentrum Prágában nézte meg, hogyan is nézhetnek ki ezek a boltok, ahol a bútoráruház a slágertermékeit árulja, illetve a netes rendeléseket is át lehet venni a kis boltokban. Korábban a hazai IKEA is megerősítette: terveznek ilyen üzleteket nyitni Magyarországon is.

Akár nemsokára Magyarországon is nyithat olyan IKEA-üzlet, amit Prágában fotóztunk le a hétvégén: a cseh főváros belvárosában ugyanis már teszteli a bútoráruház az új, városközpont-szemléletű megközelítést - ez jelenleg harminc helyen folyik, kiegészítve ezzel a vállalat nagyobb áruházait.

Korábban az IKEA bejelentette, hogy elkezdik a szisztéma bevezetését, Csehországban például a mini üzletek mellett már olyan IKEA-pontok is működnek, ahol szakemberek segítenek a vásárlóknak például konyhát tervezni, és egyéb lakberendezési kérdésekben is lehet őket keresni.

Mint írtuk, az új IKEA üzletek nemsokára akár például a budapesti Váci utcában is megnyílhatnak. A vállalat még 2017-ben nyilatkozott úgy a Pénzcentrumnak, hogy már előkészítési fázisban van a projekt, tavaly év végén a pedig az IKEA Magyarország - Csehország - Szlovákia régióért felelős kereskedelmi vezetője is erre utalt:

Azt látjuk a három országban, hogy az emberek élvezik és kombinálják a különböző módú, így az online és áruházi vásárlást. Épp ezért szeretnénk számukra a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani minden egyes csatornánkon. A régióban már meglévő 9 áruházunk fejlesztésébe és új IKEA találkozási pontok nyitásába, új szolgáltatások indításába és a meglévőek erősítésébe, digitális megoldásokba és fenntarthatósági fejlesztésekbe szeretnénk fektetni

- mondta Mounia El Hilali, aki arról is beszélt, hogy eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések a magyar áruházakban.

Például az Örs vezér téri IKEA étterme is megújult. Az online térben is éppen zajlik olyan program tesztelése, melyben egy virtuális IKEA munkatárs segít a vásárlóknak a tájékozódásban és vásárlásban.

Ugyanakkor nem mindenhol ugyanazt fejlesztik a svédek:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vásárlási élmény növelése érdekében az IKEA többcsatornás értékesítési modelljében mind a fizikai, mind az online térben szeretné a közelséget megteremteni, így bizonyos országokban, mint Magyarországon az IKEA új, fenntartható módon működő áruházat nyit, online szolgáltatásait fejleszti, míg más országokban olyan pop-up megoldással áll elő, ahol az elsődleges cél az inspiráció átadása, a leggyakrabban vásárolt IKEA termékek árusítása vagy az online rendelt termékek átvétele

- reagálta korábban a Pénzcentrum megkeresésére az IKEA Magyarország.Tehát, ebből kiindulva a kis üzletekben a slágertermékeket lehet majd kapni, illetve a netes rendeléseket átvenni.

Célzott kínálattal támadnak a vetélytársak is

Bár a városszéli, nagyobb lakberendezési áruházak létjogosultságát nem lehet elvitatni, a fogyasztói igények növekedése/változása (a szezonális felfutás például kifejezetten a kisebb, célzottabb termékkörrel működő boltok felé terelheti a vásárlóközönséget) úgy tűnik, egyértelműen indokolja a váltást. A jelenség amúgy nem ismeretlen a hazai bútoráruházak piacán sem, az elmúlt időszakban több hasonló üzlet is megjelent a budapesti városszövet központi részén.

A nemzetközi cégek közül elsők között jelent meg Budapesten a H&M Home (pl.: Westend, Aréna), majd nem sokkal később a spanyol Inditex csoporthoz tartozó áruházlánc dekorációs egysége, a Zara Home (pl.: Aréna, Deák Ferenc u.) követte a piaci trendet. A kifejezetten lakberendezésre szakosodott áruházláncok közül pedig a KIKA döntött úgy, hogy meghódítja a belvárosi közönséget is; 2014 őszén nyitottak, Deco néven, a Nyugati téren.

Címkék:
vásárlás, IKEA, bolt, magyarország, kisbolt, prága,