Te is vettél ilyen édességet az Ikeában? Azonnal vidd vissza, veszélyes lehet

Pénzcentrum2019. március 12. 13:30

Az IKEA visszahívja a 180 grammos csomagolásban kapható́ SÖTSAK SKUMTOPP puha mályvacukor süteményt, mert az összetevők között nincs egyértelműen feltüntetve a tej, mint allergén.

Az ételbiztonság elsődlegesen fontos a svéd lakberendezési vállalat számára, ezért visszahívja a 2019-03-12 és 2019-05-18 közötti lejárati dátummal megjelölt SÖTSAK SKUMTOPP süteményeket. A tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns vásárlóknak az IKEA azt javasolja, hogy a terméket hozzák vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. A termékvisszavételhez nem szükséges nyugta.

A termék savóport tartalmaz, mely tej eredetű, így a tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns személyek esetében a fogyasztása esetleges egészségügyi kockázatot jelenthet. Habár a savópor szerepel, a tej nincs külön feltüntetve az összetevők között. Azok, akik nem szenvednek tej- vagy tejösszetevő allergiában vagy intoleranciában, biztonsággal fogyaszthatják a terméket.

Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért, más, az IKEA áruházakban kapható élelmiszerek egészségre ártalmatlanok és biztonsággal fogyaszthatók.

Címkék:
IKEA, étel, édesség, termék, veszélyes, édességek,