Meglepően olcsó csúcsborok az Aldi, Lidl polcain: siess, mert elkapkodják!

Pénzcentrum2019. február 14. 16:30

Ismét kiváló borokat szúrt ki a Művelt Alkoholista két magyar diszkontlánc polcain is, de nem árt sietni, ugyanis tényleg nincs belőlük már sok. A tesztelt négy vörösből kettő felejthető, egy korrekt és egy lenyűgöző akadt a kosárba.

A Kovács és Lánya Cabernet Franc 2017-ből egy meglepően testes bor, melyhez  1200 forintért jthatunk hozzá az Auchan-ban, ám nyitás után állatos, és kiszellőztetve sem a tisztaság jut eszébe róla a szerzőnek. 3 pontot érdemel a 10-ből.

Az Aldiban kapható Günzer Zoltán Tüchtig-je ínycsiklandó méltatást kapott a  Művelt Alkoholista blogon:

Rövid, egyszerű, ámbátor kellemes ivóbor, oportósan, bár mérsékelten állatos-kesernyés aromatikával.

Az ital egyébként a szerzőtől a maximálisan adható 10-ből 4 pontot kapott, ami a pontozási rendszer leírása szerint annyit tesz, hogy az ital felismerhető, kellemes, de mélység nélküli, hétköznapi bor. 1400 forintért árulják, amíg még van belőle.

2017 vagy 2018? Nem mindegy!

A Bodri Kékfrankos még ennél is többet, 4,5 pontot érdemelt, ára a Lild-ben 1300 forint, és feltehetően látott szebb napokat is, mégis összességében rendben van:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Borókásan kesernyés aromák, telt korty, összességében kellemes. Kissé talán fénytelen, úgy sejtem, fél éve még gyümölcsösebb és szebb lehetett.

Ugyanennek a 2018-as változata azonban még ennél is jobb: gyönyörű, élénk rubin színű, virágos, ibolyás-áfonyás illatú, könnyed, ám intenzív ízű. Makulátlanul tiszta, hibátlan arányú és zamatos, 5-5,5 pontot érdemel, így nem sok érte az 1300 forint.

Címkék:
vásárlás, bor, aldi, lidl, auchan, vörösbor, művelt alkoholista, csúcsbor, romák,