Rengeteg dolgozó munkája szűnik meg a Tescoban: mi lesz a sorsuk?

Pénzcentrum2019. január 26. 08:31

Kilenc Tesco-áruházban bezárják a műszaki osztályt, helyükre a MediaMarkt árusítóhelyei kerülnek. Az ott dolgozók feladatköre ezzel megszűnik, azonban a Tesco nem tart attól, hogy létszámleépítéssel jár a változás - írja a Magyar Idők.

A lap megkeresésére azt közölte a Tesco, hogy nem számítanak a munkahelyek megszűnésére, annak ellenére, hogy kilenc boltban (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltethet eladótéren belül kialakított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a MediaMarkt.

Azt nem árulta el a Tesco, hogy az üzleteken belül más cég által kialakított árusítóhelyek mekkora területcsökkenéssel járnak számukra, holott a fúzióval értelemszerűen szűkül a legnagyobb piaci szereplő részesedése a műszaki cikkek kereskedelmében..

A lap értesülése szerint a szűkítést a munkaerőhiány idézte elő. A láncnál már az utóbbi időben is folyamatosan szűkült a termékkínálat, egyre nagyobb probléma volt a szakképzett munkaerő megtalálása.

Címkék:
vásárlás, Tesco, bolt, fogyasztás, műszaki cikk, értékesítés, termék, eladás, mediamarkt, tesco műszaki cikkek,