Csalók élnek vissza az Index nevével: nehogy bedőlj a kamucikknek!

Pénzcentrum2018. december 27. 21:00

Az Index nevével élnek vissza az adathalászok: egy kamuoldalon próbálják elérni, hogy a megtévesztett emberek pénzt utaljanak nekik, megadják személyes és banki adataikat. Mindenki legyen különösen figyelmes!

Karácsonykor bukkant fel a Facebookon, fizetett hirdetésben az az adathalász oldal, ami többek között az Index nevével és tipográfiájával visszaélve utazik hiszékeny emberek személyes adataira, illetve a pénzére - írta az Index, amelynek több olvasója is jelezte, hogy egy hirdetésre kattintva a portálra nagyon hasonlító cikket dobott eléjük a rendszer, ami arról számolt be, hogy egy "titkos" weboldalon az Apple (vagy más verziókban a Telekom) egy euróért osztogat iPhone X telefonokat.

Ez természetesen nincs így!

Ám a személyes adatok megadása, és az egy euró elutalása után semmi nem történt - illetve többen arról panaszkodtak, hogy utána levontak még 29 eurót. Az igazi Index szerint az adathalász oldal elég ügyesen van megszerkesztve, csak magyar ip-címen és mobilos felületen mutatja a kamucikket, benne a linkkel az akcióra - vélhetően azért, hogy a Facebook ellenőrző rendszerei minél később töröljék.

A szükséges jogi és technikai lépéseket megtették, de azért arra kérnek mindenkit, legyünk figyelmesek.

Egyelőre erről a három kamuoldalról tudni, hogy mobilnézetben az Index arculatát lopja:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • https://upgradeview.com,
  • https://breakcart.com/,
  • https://spaceease.com.

Címkék:
vásárlás, csalók, index, adathalászat, kamu, hoax,