Mától indul a pénzosztás: 45 ezer forint ütheti a leggyorsabb magyarok markát

Pénzcentrum2018. november 5. 15:00

Az Észak-Alföld régió pályázataival indul ma újra az Otthon melege program. A kiírás keretében a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá háztartási nagygépek cseréjéhez. Az ismét megnyíló alprogramban hűtő-, fagyasztó- és mosógépekre pályázhatnak a családok.

A program célja, hogy a lakosság olyan energiatakarékos háztartási nagygépeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Pályázni három kategóriában lehet: az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra, vagy a kiválasztott gép árának legfeljebb 50 százalékára.

A pályázatokat régiónként kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet beadni a rendelkezési keret kimerüléséig. A kiírással kapcsolatos részleteket a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhetik el az érdeklődők.

Az Észak-Alföld régióban (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye) 2018. november 5-én, a Dél-Alföld régióban (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megye) 2018. november 7-én, az Észak-Magyarország régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megye) 2018. november 9-én, a Nyugat-Dunántúl régióban (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megye) 2018. november 12-én, a Dél-Dunántúl régióban (Somogy, Baranya, Tolna megye) 2018. november 14-én, a Közép-Dunántúl régióban (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) 2018. november 16-án nyílik meg a pályázat, majd végül a Közép-Magyarország régióban (Pest megye, Budapest) 2018. november 19-én lehet pályázni.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, támogatás, otthon melege program, otthon melege, pénzosztás,