Mintha nem lenne holnap: szórták a pénzt a magyarok nyár elején

Pénzcentrum2018. augusztus 3. 12:32

Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a (naptárhatástól megtisztítva) 6,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, ezzel az első féléves növekedés 6,9 százalékos lett - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében. A legnagyobb emelkedés pedig nem az élelmiszerboltok forgalmában mutatkozott meg.

A kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,5 százalékkal emelkedett. 2018. júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,5, naptárhatástól megtisztítva 6,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakot - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében.

A közleményből kiderül, hogy az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,8 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Vagyis ezek alapján leginkább a tartós fogyasztási cikkeket és más nem élelmiszer jellegű termékeket forgalmazó üzletek forgalma nőtt.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, ksh, kiskereskedelem, forgalom,