Fontos információt közölt a Mastercard: minden magyar ügyfelet érint

Pénzcentrum2018. július 12. 22:14

A Mastercard kártyatársaság az este folyamán értesítette a magyar bankokat, hogy általános rendszerhiba miatt nem működtek bizonyos betéti és hitelkártyák. Bár a hibát azóta már sikerült elhárítania a társaságnak, sokan tapasztalhatták az elmúlt órákban, hogy nem tudtak fizetni, vagy éppen pénzt felvenni kártyáikkal.

A kora esti órákban több olvasó is arról számolt be az Indexnek, hogy vásárlás után kénytelenek voltak visszapakolni az üzletekben a polcokra, mert nem volt náluk elegendő készpénz, fizetéskor pedig a kártyájukat hiába használták volna, azt nem fogadták el. Akinek volt sms-küldő szolgáltatása, ráadásul azt tapasztalhatta, hogy a sikertelen tranzakciók ellenére a bank a pénzt levonta, de aztán pár másodperc múlva megérkezett az ellentételező, vagyis a nullára korrigáló SMS is.

Az üggyel kapcsolatban hamar kiderült, hogy nem a bankoknál van a hiba, hanem a Mastercard kártyacég debit (betéti) és credit (hitel) kártyáival nem lehetett sem fizetni, sem pedig készpénzt felvenni. Az este folyamán a Mastercard közleményt adott ki, mely szerint

a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel - és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezte ki az okozott kellemetlenségek miatt.
Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, mastercard, fizetés, bankkártya, ATM, készpénz felvétel,