Nem sajnálják a pénzt a magyarok, ha vásárlásról van szó

Pénzcentrum2018. május 5. 14:30

2018. márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 7,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Ha a forgalmat nem szűrjük ki a húsvét-hatástól, akkor még magasabb, 8,5 százalékos indexet látnánk.

Egyre többet vásárolnak a magyarok: 2018. márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 8,5, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 7,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 7,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Ezek közül az élelmiszer-kiskereskedelem dinamikája figyelemre méltó, vélhetően szintén a húsvét előtti bevásárlások miatt. Éppen ezért nem is meglepetés, hogy a növekedéshez kivételesen az élelmiszer szegmens járult hozzá a legnagyobb mértékben.

 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
vásárlás, kiskereskedelem, költekezés,