Kiderült az igazság a Lidl filléres topboráról: ezt tette vele az idő

Pénzcentrum2018. április 6. 16:00

A Művelt Alkoholista blog sokszor foglalkozik a diszkontoknál kapható borokkal, amelyek közül rendszeresen megírja, hogy épp melyik számít kifejezetten jó vételnek. Most viszont egy évekkel ezelőtt vásárolt vörös bort nyitott ki a szerző és írta le véleményét.

Négy évig fektetett egy palack Chateau Moulinat Haut Medoc 2010 bort a Művelt Alkoholista blog szerzője. A bor ugyanakkor nem egy méregdrága tétel volt, hanem egy Lidl-ben vásárolt 2300 forintos palack. Kérdés, hogy megért-e egy ilyen típusú bort ennyi ideig érlelni.

Ez az a ritka eset, amikor meg. Persze általánosságban gondolkozva, borvidéken belül maradva biztosra veszem, hogy rózsásabb a helyzet

- értékelte az érlelést a szerző. 

A borra 12 pontot (88/100) adott, ítélete szerint "szép és szépen érő, nemes vörös", szenzációs ár-érték aránya miatt pedig megjegyezte, hogy két kartonnal kellett volna vennie  belőle.

A borral kapcsolatban utolsó árat 2015-ből találtunk a Vivino boros közösségi oldalon, akkor Brazíliában 78 reálba, akkori árfolyamon átszámolva 7000 forintba került.

Címkék:
vásárlás, bor, bolt, lidl, áruház, vörösbor, topbor,