Ne dőlj be az online csalóknak: óvatosan vásárolj a netről!

Magyar Nemzet2017. december 7. 09:03

A karácsony közeledtével gombamód szaporodnak az átverős webáruházak, oda kell figyelni, hol vásárolunk.


Óriási kedvezmények, szuper akciók várnak a különböző üzletekben és webáruházakban karácsony közeledtével. Klausz Melinda közösségimédia-szakértő a Magyar Nemzetnek azt mondta, ha megbízható webáruháztól rendelünk, a közösségi portálon közzétett hirdetés kivezet a Facebookról az adott cég oldalára, ahol kosárba tudjuk tenni a terméket, elolvashatjuk az általános szerződési feltételeket. Ha Facebook-üzenetben rendelünk, egyik feltétel sem teljesül - jegyezte meg, figyelmeztetve mindenkit, ne dőljön be a Facebook-hirdetéseknek.

Ha valamilyen webáruházról rendelünk, akkor is érdemes résen lenni: érdemes megnézni, a böngésző címsorában szerepel-e a https jelölés.Az URL-t is nézzük meg, aggodalomra adhat okot, ha ha egy világmárka neve szerepel benne valamilyen változatban, például olcsogasfarmer.hu vagy akciosnikecipo.com, ugyanis az adott márka neve csak a hivatalos webshop címében lehet ott. Minden esetben olvassuk el az általános szerződési feltételeket is.

Ha esetleg a megrendelt áru nem érkezett meg, vagy elégedetlenek vagyunk vele, és mégsem tudjuk felvenni a kapcsolatot a webshopot üzemeltető céggel, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy az illetékes békéltető testülethez fordulhatunk. Ha mindez nem vezet eredményre, akkor marad a bíróság.

Címkék:
webáruház, ajándék, online vásárlás, rendelés,