70 éves korunkig dolgozhatunk: ez lesz az új nyugdíjkorhatár

Pénzcentrum2017. november 19. 17:30

Rengeteg kisebb-nagyobb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon, így most összefoglaltunk a legnépszerűbb, legérdekesebb anyagokat, hogy akkor is eljusson hozzád, ha hét közben lemaradtál róla.

  • Egyik legolvasottabb cikkünkben arról adtunk hírt, hogy Lengyelországban már készpénzfelvételi limitet tesztel egy ATM-eket működtető cég, amely Magyarországon is 420 géppel pénzkiadóval rendelkezik. Nem kell azonban nagyon megijedni, ezek még csak tesztek, ide kattintva tudhatsz meg többet a témáról.
  • "Jobb, ha mindenki felkészül, hetven éves kor az új nyugdíjkorhatár" - véli egy amerikai pénzügyi guru, de vannak azért, akik ezzel nem értenek egyet. Mindenesetre nemcsak hazánkban, hanem a fejlett világ többi részén is megy az agyalás a nyugdíjrendszer átalakításáról, amiről most te is olvashatsz egy kitekintést.
PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
  • November 14-én volt a cukorbetegség világnapja. Alig több mint tíz év alatt duplájára nőtt a magyar cukorbetegek száma a 19 évnél idősebbek körében. Most több mint egymillió ember érintett, viszont közülük legalább fél millióan nem is tudják, hogy baj van, pedig a korai felismerés kulcsfontosságú. Ebben is segítünk, ha ide kattintasz.
  • Közeleg a tél, a családi házban lakók pedig sokszor nem tudják, hogy a házuk előtt havasan, jegesen hagyott járda miatt óriási bírságot kaphatnak a nyakukba.
  • Magyarországon épp zajlik a jegybank bankjegycsere-programja, ám arról kevesebbet hallani, hogy külföldön is cserélik rendszeresen a bankjegyeket. Nézzük, mit tehetsz, ha akad még otthon régi külföldi bankód.
  • A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke bedobta, hogy bevezethetnék Magyarországon is az elsétálási jogot, amelynek segítségével azok a lakáshitelesek is szabadulhatnának tartozásuktól, akik esetében a fedezetbe bevont ingatlan értéke, már nem fedezi a kölcsön összegét. Nézzük, mint mond erről egy ingatlanos ügyvéd, és hány adós érintett.
  • Végezetül pedig ezt a cikkünket ajánljuk a figyelmedbe, amelyből kiderül, hogy egy átlagos magyar brutálisan sok időt tölt tévézéssel, társas kapcsolatokra meg marad mondjuk másfél órája. Tuti, jó ez így?
Címkék:
vásárlás, lakáshitel, ATM, bírság, tévé, tél, összefoglaló, nyugdíjkorhatár, hét cikkei, 20 ezres bankjegy, végrehajtói kamara,