Elfajult a helyzet, bezárnak a Tesco áruházak

Pénzcentrum2017. szeptember 8. 16:06

Ma délután 4 órától éjfélig, és szombaton déelőtt 10-től éjfélig nem lesznek nyitva a Tesco áruházak, ugyanis sztrájkolnak a dolgozók. A multi reagált a tiltakozó akcióra.

Friss! Cáfol a Tesco!

"A Tesco határozottan cáfolja a Magyar Idők azon értesülését miszerint "várhatóan központi utasítás szerint hamarosan bezárják az összes Tesco áruházat az országban". A Tesco áruházainak 10 százaléka zárt be a ma délután 16 órakor kezdődött sztrájk miatt" - áll az áruházlánc péntek esti közleményében.

Már péntek délután megkezdődött a sztrájk, ami azt jelenti, hogy az ország összes Tesco áruháza bezárt. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke tudatta, hogy pénteken délután 4 órától éjfélig, szombaton pedig délelőtt 10 órától éjfélig lesz sztrájk az ország összes Tesco áruházában. Óriási a tiltakozó akció támogatottsága a dolgozók körében, a felhíváshoz már több tucat áruház csatlakozott. Bubenkó Csaba jelezte, továbbra is nyitottak a megegyezésre a munkaadóval és folytatni kívánják a tárgyalásokat - tudta meg a 24.hu.

A multi a helyzetre reagálva közleményt adott ki:

"A Tesco csalódott, hogy a szakszervezetek a sztrájkot választották, ennek ellenére szeretné folytatni velük a megkezdett párbeszédet. A vállalat elkötelezett, hogy a bérfejlesztéssel az idén megkezdett úton haladjon tovább, aminek köszönhetően szinte minden teljes munkaidős áruházi és raktári dolgozó 18,9 százalékkal magasabb fizetést vihet haza, mint az év elején. A sztrájkot egy olyan hétvégére időzítették, amikor a vállalat 4-5 ezer munkatársa és családjaik a Tesco hagyományos családi és sportnapján vesznek részt. A Tesco mindent megtesz, hogy boltjai ezen a hétvégén is a megszokott rend szerint várja vásárlóit."

Címkék:
karrier, Tesco, sztrájk, szakszervezet, tiltakozás, bezárás,