Megszólalt a lottómilliárdos: Ez a legrosszabb, ami valaha történt velem

Pénzcentrum2017. augusztus 29. 14:41

Óriási volt a tét múlt szombaton, és egy szerencsés magyar el is vitte minden idők 6. legnagyobb Ötöslottó-nyereményét. Az, hogy mit kezd majd a több mint 3 milliárd forintos nyereményével, nem lehet tudni, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy ekkora vagyon áldás. Íme néhány példa, akiket joggal nevezhetünk a világ legszerencsétlenebb lottónyerteseinek.

Múlt szombaton egy szerencsés nyerteselvitte az Ötöslottó minden idők 6. legnagyobb nyereményét, 3 024 303 035 forintot kaszált. A nyertesnek amúgy 90 napja van arra, hogy jelentkezzen a nyereményért. Az ún. "kiemelten nagy összegű nyereményét" a játékos átutalással kapja majd meg. Fontos tudni, hogy - ellentétben például a tengerentúli szabályokkal - Magyarországon a lottónyertesek anonimitását biztosítják, a nyertes kilétéről csak hozzájárulással ad ki információt a játékszervező cég.

Remélhetően a hazai lottónyertesnek pozitív irányba változik majd az élete a több mint 3 milliárdos nyeremény hatására. Ez azonban egyáltalán nem borítékolható. Vannak ugyanis olyan lottónyertesek, akiknek az élete katasztrófává vált, mindenüket elvesztették, és rövidesen ott - vagy még annál lejjebb álltak, mint a nyeremény előtt.

KATTINTS: A lottónyertes szomorú története: könnyen jött a gazdagság, ma szegénységben él

Az teljesen biztos, hogy fenekestül felforgatja az ember életét, ha ilyen elképesztően nagy összeg pottyan hirtelen az ölébe. Nem véletlen, hogy jó néhányszor már a Hollywood-i filmgyártókat is megihlette. Az alábbi néhány nyertes példája is filmvászonért kiált, de a többsége inkább tragikomédia, mintsem vígjáték.

5 millió dollárt nyert, de elvesztette a szelvényt

A 33 éves brit Martyn Tott és a 24 éves felesége 5 millió dolláros lottónyereményről csúszott le azért, mert elveszítették a lottószelvényt. Az Egyesült Királyság nemzeti lottóját "futtató" Camelot Group 7 hetes vizsgálata során kiderült, hogy valóban igaz az állításuk, hogy nyertek, csak elvesztették a jegyet. A slusszpoén viszont az, hogy 30 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzenek a nyereményért, a vizsgálat viszont 7 hetet vett igénybe, így a lottótársaságnak nem kellett kifizetnie a nyereményt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4 éven belül eltűnt a vagyona

Andrew Jackson Whittaker Jr. vagyonát rablók és kaszinó-perek vitték el. Az építési vállalkozótól először 545 ezer dollárt loptak el tolvajok, ezt a pénzt amúgy az autójában rejtegette, majd egy évvel később szintén így veszített el 200 ezer dollárt. Később a Caesar’s Atlantic City perelte be, mert 1,5 millió dolláros csekkeket váltott be. Négy év alatt eltűnt a teljes vagyona.

{{BANKRACIOBANNER}}

Nem tudott nemet mondani

Billy Bob Harrell Jr. szerint imái meghallgatásra találtak, és 1997-ben megnyerte a 31 millió dolláros Texas-i jackpotot. Először nagyon jó élete volt, felmondott a munkahelyén, Hawaiira utazott, farmot nyitott, házakat és autókat vásárolt. Emellett pedig 480 pulykát adományozott a szegényeknek. Az egyetlen probléma az volt, hogy nem tudott nemet mondani, amikor az emberek segítséget kértek tőle. Később elvált, és öngyilkosságot is megkísérelt. Röviddel halála előtt egy pénzügyi tanácsadónak aztmondta:

a lottónyeremény a legrosszabb dolog, ami valaha történt vele.

Gyorsan elvált, mielőtt a férje megtudta volna

Denise Rossi 1,3 millió dollárt nyert a kaliforniai lottón, ezt a hírt viszont megtartotta magának, és bejelentette a férjének, hogy el akar válni. A válóper során sem említette a hatalmas nyereményt, majd két évvel később, amikor véletlenül kiderült az igazság, az elhagyott férj beperelte a nőt, amiért eltitkolta a nyereményt. A bíró úgy határozott, hogy minden centet a férfi kapjon. Ha az asszony tisztességesen járt volna el, az óriási nyeremény felét megtarthatta volna, így viszont végül egy centet sem tarthatott meg.

Címkék:
vásárlás, lottó, nyeremény, szerencsejáték, sorsolás, lottómilliárdos, lottónyertesek,