Újabb botrány robbanhat: rosszabb a magyar jégkrém, mint az osztrák?

Pénzcentrum2017. július 21. 15:01

Újabb, a kettős minőség kiszűrésére irányuló vizsgálat van folyamatban, ezúttal a nyári szezonális termékeket teszteli a Nébih - írja a Magyar Idők.

Fazekas Sándorral készített interjút a lap, az agrárminiszter elmondta egy-két héten belül készen lesznek a laboreredmények, a hatóság köztük üdítőket, alkoholos italokat, söröket, grillezéshez kapcsolódó termékeket, szószokat, salátaönteteket, friss importzöldséget és -gyümölcsöket, valamint jégkrémeket vizsgál. Fazekas szerint az Európai Unióban

mára azok is tudomásul vették, hogy ez a probléma létezik, akik korábban tagadták a gyártók tisztességtelen gyakorlatát"

a magyar kormány pedig szövetségeseivel együtt továbbra is jogszabályszigorítást szeretne elérni a kérdésben. Hogy erre mekkora az esély, az kérdéses, mivel legutóbb arról érkeztek hírek, hogy az Európai Bizottság szerint nincs meggyőző biznyíték az élelmiszerek kettős minőségére a keleti és a nyugati tagállamokban. Fazekas mindenesetre azt mondta, Brüsszel döntése előtt hazai jogszabályt sem fognak alkotni, ezt majd az uniós szabályozáshoz képest teszik meg.

Címkék:
vásárlás, BOTRÁNY, nébih, jégkrém, hírek brüsszel,