Érdemes betárazni ebből a mézfajtából: durva hiánycikk lesz

Pénzcentrum/InfoRádió2017. április 23. 09:01

Várhatóan nem lesz repceméz a szokatlan hideg időjárás miatt. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint azt még nem lehet tudni, hogy az időjárás mekkora kárt okozott az akácosokban.

Megállt a méhcsaládok fejlődése. Az április eleji meleg tavasz felgyorsította a növények fejlődését, amivel nehezen tudtak lépést tartani a méhek, és a mostani hideg megtorpanást okozott. Ebben az időben, 10 Celsius-fok alatt, ahogy szélben és esőben sem tudnak kijárni, és a növények sem adnak nektárt - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.

Most virágzik a repce, amelynek a teljes termése ki fog esni a méhészeti ágazatból. Ez 3-5 ezer tonna mézveszteséget jelent.

- emelte ki Bross Péter.

Ettől nem lesz drágább a méz, mert itthon háromszor-négyszer annyi mézet termelnek, mint amennyit a lakosság elfogyaszt, de az egyre népszerűbb repceméz kiesik a kínálatból - fejtette ki.

Az akácosokat ért károkat egyelőre korai felmérni. Volt már fagykár: egyes területeken a mélyebben fekvő akácerdők alsó pár métereit károsította. A következő napok időjárásától függ, hogy mennyire károsodnak akácerdeink - közölte az elnök.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A méhek számára mindig az adott időszakra jellemző időjárás a kedvező, az abszurditás nem megfelelő - tette hozzá.

Címkék:
vásárlás, piac, méz, akác, méh, mézpiac,