Csúnyán elbánnak a multikkal: már egyeztettek is róla

Pénzcentrum/Index.hu2017. március 15. 11:03

Tegnap lezajlott az egyeztetés a kormány a kereskedelmi láncokat megsarcoló javaslatairól a nemzetgazdasági tárca és a kereskedők érdek-képviseleti szervezetei között.

Az egyeztetésen a Vállalkozók Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség, a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség és az Országos Kereskedelmi Szövetség képviselői vettek részt.

Az Index iparági forrásai szerint az egyeztetés inkább tájékoztatás volt a minisztérium részéről, ahol elmondták, hogy milyen javaslatokat mérlegel a kormány, majd a meghívott szervezetek képviselői elmondhatták a véleményüket a megismert javaslatokról.

A lap szerint a kormány tervei egyelőre nagyjából megegyeznek az előterjesztésekkel.

A lap írása a javaslatok közül is említ néhányat:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • megadóztatnák az áruházak parkolóit (nagyjából annyit beszedve ebből, mint amennyit a kereskedelmi cégek válságadóként befizettek 2010 és 2013 között),
  •  korlátoznák a cégek reklámköltéseit,
  • kötelező létszámbővítést írnának elő az áruházaknak,
  • 100 százalékos bérpótlékot vezetnének be a vasárnapi munkavégzésért
  • és kötelezővé tennék, hogy a dolgozók legalább két szabadnapja vasárnapra essen.

A tárca tagjai az egyeztetésen az tervezett lépéseket az élelmiszerbotránnyal indokolták.

 

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, aldi, lidl, penny, multi,