Megsarcolná a diszkontokat a kormány: itt az Aldi válasza

Pénzcentrum2017. március 9. 10:30

Nem történt iparági egyeztetés Lázár János és Varga Mihály legújabb kereskedelempolitikai tervezetével kapcsolatban. Az ágazati szereplők szerint az akcióterv komolyan veszélyeztetheti a szolgáltatások eddig megszokott színvonalát.

Tegnap, az Indexen szellőztették meg a Lázár János vezette Miniszterelnökség és a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium friss előterjesztését, amely szerint a kiskereskedelmi szektor ellenőrzésének összehangolására külön kormánybiztost neveznének ki, továbbá az ágazat egyes szereplői esetében:

  • környezethasználati díjat vetnének ki a parkolókra
  • maximálnák a reklámköltést,
  • kötelező létszámbővítést írnának elő,
  • szabályoznák a bérpótlék és szabadnapok rendszerét,
  • meghatároznák, mi lehet diszkont,
  • betiltanák a gyűjtőcsomagot.

A tervezettel kapcsolatban természetesen megkerestünk több érintett áruházláncot is; a Spar és a Tesco az Országos Kereskedelmi Szövetséghez irányította szerkesztőségünket. Vámos György, a szövetség főtitkára azonban nem kívánt reagálni a sajtóértesülésre. Ennél némileg készségesebb volt az Aldi Magyaroszág. Bár részletekbe a tervezettel kapcsolatban ők sem bocsátkoztak, annyit azért elárultak:

A kormány az ALDI-val a kereskedelempolitikai akciótervvel kapcsolatban egyeztetést nem kezdeményezett, a tervezett intézkedésekre és a feltett kérdésekre reagálni nem szeretnénk.

- írták a Pénzcentrum megkeresésére.

Név nélkül ugyan, de azt több ágazati szereplő is elismerte, hogy a tervezettel kapcsolatban valóban nem volt szakmai egyeztetés; többen azt is hozzátették, amennyiben zöld lámpát kap a csomag, az

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
komolyan veszélyeztetheti a szolgáltatások eddig megszokott színvonalát.

 

Loading...

Címkék:
vásárlás, Tesco, aldi, spar,