Lázár: tarthatatlan, hogy rosszabbak a termékek, mint Ausztriában

Pénzcentrum/Index.hu2017. február 23. 19:04

Tarthatatlan, hogy rosszabbak a termékek, mint Ausztriában - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 79. Kormányinfón.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek jelentést kell készítenie a hazai élelmiszerbiztonság helyzetéről.

Kattints! Nem titkolják, itthon is lehet nyugati Nutellát, Milkát venni

Az elmúlt napokban hozták nyilvánosságra azt a jelentést, amely szerint a magyar boltokba jutó termékek rosszabb minőségűek, mint az osztrákoknak adott termékek:

Az élelmiszer minősége, a mennyisége és a fölhasznált adalékanyagok minősége, mennyisége eltért.

Lázár ezután részletesen is ismertette, hogy melyik termékek rosszabb minőségűek, mint Ausztriában:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

nevesítette a Coca-Colát, a Nesquiket, a Rio Marét, a Nutellát és a Knorrt.

Fazekas Sándor még 2015-ben Brüsszelhez fordult emiatt, és Lázár szerint az uniós biztos az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy jogi eszközökkel nem lehet fellépni a cégekkel szemben. Lázár közölte, hogy a brüsszeli álláspont az, hogy aki szegényebb, az rosszabb terméket kapjon. Ezt a kormány visszautasítja.

Aki szegényebb, szemetet egyen - ez az álláspont tarthatatlan!

Lázár megnevezte a külföldi kézben lévő élelmiszerláncokat (Aldi, Lidl, Spar), a kormány most ezekről készít újabb jelentést, száz élelmiszerről.

Címkék:
vásárlás, BOTRÁNY, élelmiszer, bolt, knorr,