Széll Tamásék elrajtoltak a szakácsolimpián: itt nézheted őket élőben

Pénzcentrum2017. január 24. 10:33

Ma reggel 8 órakor indult a 30. Bocuse d'Or világdöntő, és a mai nap egyben a magyar csapat versenynapja is. Széll Tamás és csapata 9.50-kor láttak hozzá a két versenyétel elkészítéséhez. Online élőben követheted az eseményeket, a budapesti Hold utcai piac pedig szurkolóközponttá alakult.

A Bocuse d'Or a világ leghíresebb szakácsversenyének döntője, ahol 24 ország séfje méri össze tudását. A versenyzők időre készítik az ételeket: a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, majd 35 perccel később egy húsételt. Széll Tamás és csapata 9.50-kor látott hozzá a versenyételek elkészítéséhez, így 14.50-kor találja a vegán ételt, 15.25-kor pedig a húsételt.

Bárki élőben nézheti a versenyt

A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Ha nem jut valamire idő ebben az órában, azt már versenyidőből kell lefaragniuk. Az első boxban a svédek pontban 8 órakor kezdhettek főzni, majd minden további box 10 perccel később kezdheti a munkát.

Nekünk magyaroknak a 12-es boxot lesz érdemes figyelnünk, hiszen ebben főz Széll Tamás.

A döntőt online ezen a linken nézheted, a budapesti Hold utcai piacon berendezett szurkolói központban pedig kivetítő előtt is lehet drukkolni a csapatnak. Az eredményhirdetés szerdán este 18 óra körül várható.

Kiugrási lehetőség a magyar konyhának

Néhány éve még szinte senki sem gondolta, hogy a magyar csapat egyszer komoly reményekkel indulhat a lyoni döntőbe. Széll Tamás séfnek a Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretnék előrelépni, a dobogó pedig a legszebb álom lenne

- árulta el nemrég egy sajtótájékoztatón az Európa-bajnok, aki tavaly májusban megnyerte szakácsolimpia európai döntőjét.

A verseny lezárása után Széll Tamás exkluzív interjút ad a Pénzcentrumnak, amiben a világdöntőn szerzett élményeiről is részletesen be fog számolni.

Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben elmondta: tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni.

Címkék:
gasztronómia,