Több száz munkatársat keres a Tesco, 14 ezer dolgozójának emelt a bérén

Agrárszektor.hu2017. január 4. 11:30

Többször is felröppent a Tesco kivonulásának híre tavaly, ennek ellenére nőtt a forgalma és az értékesítési volumene is. Munkaerő-problémáival folyamatosan kihívást jelent a cének, még a nyári bérfejlesztések után is. Kivonulás helyett viszont a fejlesztések mellett döntött - írja az Agrárszektor.

Tavaly befejeződött a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás, és a cég továbbra is elkötelezett a közép-európai - ezen belül a magyar - vállalat jövőbeni fejlesztése mellett, így ezeknek a spekulációknak, hogy kivonul a Tesco az országból, nincsen valóságalapjuk - mondta az Agrárszektornak Pálinkás Zsolttal, a Tesco Magyarország működési ügyvezető igazgatója.

Létszámhiánnyal küzd az áruházlánc

Az előző évhez képest nincs jelentős változás a dolgozói létszámban, de folyamatosan vannak nyitott pozíciók, százas nagyságrendben országszerte. A szakképzett munkaerő megtalálása jelenti a nagyobb nehézséget: például több hús-, baromfi-, csemege-sajt-eladóra, pékre és targoncásra lenne szükség.
A cég tavaly nyáron 3,5 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre, ez átlagosan 11 százalékos béremelést jelentett 14 ezer, nem vezető beosztású munkatársunk számára. Emellett folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket, amelyekkel vonzó munkahellyé tehetik a vállalatot.

A munkakörnyezet mellett a termékeket is fejlesztik. A legnagyobb hangsúly most a frissáru-választék bővítésén és fejlesztésén van, de továbbra is kiemelt figyelmet kapnak az úgynevezett speciális élelmiszerek. Hazánkban is egyre többen érintettek valamilyen ételintoleranciában, ezért folyamatosan fejlesztik és bővítik a csökkentett glutén- és laktóztartalmú élelmiszerek kínálatát, de növekszik a bio- és a csökkentett cukortartalmú termékek portfóliója is.

Címkék:
vásárlás, Tesco, fejlesztés, munkaerő, bérfejlesztés,