A magyarok nem vacsorázni járnak étterembe

Világgazdaság2017. január 4. 18:32

Európában vacsoraidőben keresi fel a többség az éttermeket, a magyarok, lengyelek, szlovákok és csehek viszont elsősorban ebédelni térnek be vendéglátóhelyre azok - írja a Világgazdaság.

Étterembe sokan már nem csak valamilyen alkalomból mennek az emberek, hanem az életmódjuk részévé vált - derült ki a Nielsen piackutató cég 61 országban végzett felméréséből. Világszerte a megkérdezettek átlag 48 százaléka mondja, hogy hetenként egyszer vagy még gyakrabban étkezik vendéglátó helyen. Különösen jellemző ez Ázsiában, Óceániában és Észak-Amerikában. Az európai átlag 23 százalék.

Magyarországon étteremben száz megkérdezett közül tizennyolcan esznek hetenként legalább egyszer vagy többször. Száz magyar fogyasztóból további tizenhárom havonta kétszer-háromszor étkezik otthonán kívül, tizenkettő pedig egyszer.

Akik nem otthon esznek, legnagyobb arányban vacsorázni járnak el Európában is (a válaszadók átlag 61 százaléka), világszerte is (63 százalék). Ezzel szemben az étterembe járó magyarok 68 százaléka ebédel a vendéglátóhelyen, 33 százaléka vacsorázik, és csak 6 százaléka reggelizik ott.

Címkék:
vásárlás, étkezés, étterem, felmérés,