20 ok, hogy a boltban kezdd a holnap reggeledet

Pénzcentrum2016. december 26. 14:05

20 ok, amiért a karácsonyi előtti sor kismiska a karácsony utánihoz képest. De hát akkor most aludtál-e már színhibás ajándék pizsamában, vagy nem? Visszacséled, hogy féláron kettőt kapj?

A Blokkk.com összeszedte 20 pontban, hogy miért érdemes a kedd reggelt a boltban kezdeni:

  • Elromlott, nem is működik az ajándék ketyere, vissza kell vinnem a boltba, jöhet a jótállás, javítás, vagy csere, (jó, ha tudod, hogy a jótállásos termékeket a vásárlást követő három munkanapon belül kötelező cserélni, de hát ez csak azoknak jó, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást, így marad a jóindulat, vagy a javíttatás).
  • Az ajándék pizsama alsója a fenékrészen színhibás, jöhet az alku, aludtam-e már benne, vagy nem, mivel fehérneműt higiéniai okokból csak úgy nem cserélnek, (ez egyébként a szavatosság kérdése, ami mindenre kiterjed, amit vásárolunk és később kiderül, hogy rossz volt).
  • Csere-bere jön, mert két egyforma ajándékot kaptam, ja, de nem is tetszik a színe, ráadásul a mérete sem jó egyiknek sem, úgyhogy mindkettőt visszaviszem, (ez eddig bejött, bár a kereskedőt a jog nem kötelezi csere-berére, ráadásul reklámnak sem rossz).
  • Nem olyan rossz ez a darab, amit ajándékba kaptam, jól is áll, de ha karácsony után leárazták ugyanezt, így akkor visszaviszem csere-berére és kunyerálok érte egy vásárlási utalványt (elvégre nem vagyok köteles rögtön találni valamit a boltban), majd kis idő múlva - persze a vásárlási utalvánnyal a zsebben - jön a nagy felfedezés és az utalványért veszek kettőt ugyanabból féláron, (csak el ne kapkodják közben, de akkor veszek mást).
  • Elköltöm a karácsonyra kapott ajándékutalványt, ráadásul még jól is járok, ha kifogok egy kis leárazást abból, amit szeretnék,
  • Megrögzött akcióvadász vagyok, most kezdődik a java, úgyhogy megyek lesben és sorban állni, a nagy fogás a végkiárusítás, ahol végleg bezár a bolt.
  • Maradt még egy év végéig érvényes kuponom, most izgulhatok, hogy más kedvezménnyel összevonható-e.
  • Karácsony előtt félretetettem egy pár cuki csizmát, most megnézem, hátha leárazták és akkor meg is veszem.
  • A posta meghozhatja a karácsony előttre rendelt ajándékot, szerinte bizonyára jobb későn, mint soha, szerintem viszont jobb, ha nem vagyok otthon, amikor hozzák, vigyék csak vissza, nyugodjék náluk az ajándék békében, én meg csere-berélem, amit helyette megvettem.
  • Elmegyek azért a postára, de nem a csomagért, hanem veszek borítékot és bélyeget (nem elsőbbségit, mivel az csak drágább), ugyanis bepanaszolom a webáruházat az ajándékszállítás késedelméért.
  • Maradt még tavalyról is régi Erzsébet utalványom, ami december végén lejár, ideje elkölteni,
  • Nagyi odaadta az Erzsébet utalványát, az összest (6 darabot tízezerért, 4 darab kétezrest és két darab egyezrest), hogy azzal fizessek, ha már úgyis a boltba megyek, mivel ő egy bevásárláskor nem költ ezer forintnál többet a boltban, most is csak egy kiló kenyér és a félkiló csirke-farhát kell neki, ráadásul az ő kisboltosa nem is fogad el Erzsébet utalványt (persze, az utalványért cserébe odaadtam nagyinak a tízezer forintot),
  • Nagypapa is odaadta az Erzsébet utalványait, cserébe ő is kapott egy tízezrest tőlem, mert ő nem hiszi el, hogy az még jövőre is jó lesz, hiába van ráírva, neki pedig egy kőbányai, meg egy kis oldalas kell hirtelenjében, egyébként pedig ő a visszajáróra különösen ügyel a boltban, így nem is érti, hogy az Erzsébet utalványból miért nem kaphatna visszajárót, de hát feleslegesen vesződni nem szeret, így megengedte, hogy én bajlódjak helyette az utalványaival,
  • Elköszönök a sarki boltban az eladó Julcsitól, akinek az új minimálbérét már nem tudja kifizetni a főnöke jövőre, ezért kénytelen volt elküldeni, így már csak napjai vannak hátra (ebben a boltban), pedig Jenő, a régi társa már fél éve lelépett, de hát a kisboltosnak eladóból egy is sok, végül pedig ezentúl már éjjel és vasárnap nem is lesz nyitva.
  • Megnézem a másik sarki boltot is, úgyis egymás mellett vannak, ahova sörért szoktam leugrani meccsnézéshez, ha félidőben elfogy a nedű, mert állítólag végleg lehúzza a redőnyt és végkiárusítja a ropi készletét, az meg pont jól jön szilveszterre.
  • Beszaladok a cipészhez a két hónapja leadott talpalnivalóért (a javítási díjat persze előre kellett fizetni), mert december végén végleg bezár, ha egyáltalán kinyitott erre a pár napra, ha nem, irány a cipőbolt.
  • Az ünnepek alatt elfogyott a wc-papír és a cipőpaszta is, ez most halaszthatatlan, főleg az előbbi, így ünnepek tájékán.
  • Van egy rakás Erzsébet utalványom, megveszem a szilveszteri pezsgőt, malachúst, hurkát és a mustárt.
  • Ha már boltba megyek, veszek féláron két doboz szaloncukrot jövő karácsonyra (persze a minőségmegőrzési időt megnézem, eláll-e addig, inkább nálam féláron, mint a boltos raktárában egész áron), jobb befektetés, mint bankba tenni a pénzem, főleg, ha egy év múlva drágább lesz.
  • Megnézem a frisstej, a baromfi és a tojásárakat, hogy majd január 2-án, az áfacsökkentés után össze tudjam hasonlítani az új és a régi árakat.

Címlapkép: Pénzcentrum / Ráski Péter

Címkék:
vásárlás, bolt, végkiárusítás, üzlet,