Nagy a feszültség: tényleg béremelés jön a Tesconál?

Pénzcentrum2016. április 8. 15:32

A bértárgyalások újabb fordulója zajlott le a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco vezetősége között. A vállalatnál jelentős mértékű béremelés jöhet - olvasható a KASZ közleményében.

A tárgyaláson a vállalat vezetősége megerősítette azt a szándékát, hogy három éven belül a bérek tekintetében a közép-kelet-európai régióban a kiskereskedelmi szektorban a három legjobban fizető munkáltató közé szeretne bekerülni. Éppen ezért ehhez jelentős mértékű béremelést kíván végrehajtani már az idei évben is.

A KASZ szerint rendkívül fontos, hogy a bérfejlesztés minél szélesebb körben valósuljon meg. A szakszervezet célja, hogy a tárgyalások során a teljes munkavállalói körről folyjanak az egyeztetések, és ne emeljünk ki előre külön munkaköri csoportokat, illetve áruházakat, hiszen ez az egyeztetések során rontaná a többi munkavállaló béremelési esélyét.

Álláspontunk szerint szükség van egy általános béremelésre és a felgyülemlett feszültségek kezelésére. A tárgyalást a felek másfél hét múlva folytatják, ahol már az egyes munkaköri csoportokat érintő konkrét problémákról lesz szó.

A KASZ jelezte a vállalat vezetősége felé, hogy nagy a feszültség és a várakozás a munkavállalók között, és akár sztrájkhelyzet is kialakulhat.

Címkék:
vásárlás, Tesco, béremelés, kasz,