Egyre többen vannak, akik már így fizetik a számláikat

Pénzcentrum2016. február 22. 20:00

A hazai ingyenes számlabemutató rendszert üzemeltető Díjnet Zrt. 2015-ös adatai alapján egyre többen használják a számlák kiegyenlítésére a Díjnetet.

A Magyar Posta Csoporthoz tartozó Díjnet segítségével az ügyfelek a különböző szolgáltatóktól érkező számláikat elektronikus formában, az interneten keresztül tekinthetik meg és azok kiegyenlítésére különféle fizetési módok közül választhatnak:

  • bankkártyás (VPOS) fizetés a dijnet.hu honlapon,
  • illetve mobiltelefonon (iCsekk alkalmazással),
  • továbbá a Díjnettel szerződésben álló kereskedelmi bankok esetében a számlák automatikus átadása az internetbanki moduloknak.

A 260 ezer felhasználó 2015 végéig több mint 500 ezer szolgáltatói regisztrációt kezdeményezett, ami 25 százalékkal magasabb, mint a 2014. évi. Ehhez kapcsolódóan 2015-ben 4,6 millió számla elektronikus bemutatása történt meg, ez 28 százalékos növekedést jelent.

A bemutatott számlák közül 2015-ben 1,8 millió darabot, 16,1 milliárd forint értékben fizettek ki az ügyfelek, a Díjnet oldalán elérhető fizetési módok valamelyikével. 2015-ben az így kezdeményezett fizetési tranzakciók 30 százaléka kártyás fizetéssel (VPOS), 9 százaléka pedig internetbanki csatornán történt.

2015. év végén elindult a Csekkoló alkalmazás, amivel az ügyfél áttekintést és elemzést kaphat bevételeiről és kiadásairól. A Magyar Posta Hűségkártyával rendelkező ügyfelek összekapcsolhatják postai fiókjukat az alkalmazással, ezáltal minden befizetés egy helyen lesz látható.

Címkék:
vásárlás, számla, online, díjnet, számlabefizetés,