Élményközponttá alakítanák a ferihegyi repülőteret

Magyar Hírlap2016. január 13. 10:01

Interaktív élményközponttá alakítanák át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér műemléki védettséget élvező 1-es terminálját, ahol többek között légiközlekedés-történeti kiállítás és régi repülőgépeket bemutató skanzen is nyílna - írja a Magyar Hírlap.

Az 1950-ben átadott, akkor korszerű, modernista - mára műemlék - utasforgalmi épület, az 1-es terminál Ferihegyen több éve kihasználatlanul, szinte üresen áll. Miután a Malév 2012 februári csődjével átkerült a forgalom a 2-es terminálba.

Somogyi-Tóth Gábor, a repülőtéri skanzent másfél éve Aeropark néven működtető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (LKK) vezetője a lapnak elmondta, itt lehetne berendezni a magyar repülés történetét, jelenét és jövőjét bemutató látogatóközpontot, a 2-es terminál mellett működő repülőskanzenből pedig áttelepítenék az egykori Malév-repülőgépeket és a különleges földi járműveket.

A klasszikus kiállítás mellett szimulátorközpont, vetítések, szemléltető eszközök és néhány kisebb, történeti gép mellett étterem, ajándékbolt is helyet kapna.

Címkék:
vásárlás, utazás, repülés,