Viszik az okostelefonokat, mint a cukrot

Pénzcentrum2015. november 16. 19:00

Főképpen a telekommunikáció, illetve a háztartási nagygépek iránt van kereslet, míg a tableteket kevesebben vásárolják - derül ki a Gfk sajtóközleményéből.

A telekommunikációs termékek piacán 11 százalékos növekedés volt az előző év azonos időszakához képest, ami jórészt az okostelefonok iránti keresletnek köszönhető. Az okostelefonoknál leginkább a magasabb kategóriájú termékeket viszik, míg a hagyományos telefonok egyre inkább kiszorulnak a piacról.

A háztartási nagygépek közül a hűtőszekrények továbbra is keresettek, a mosógépcsere-program miatt pedig a mosógéppiacon év végére várnak kimagasló eladásokat. A háztartási kisgépeket kevesebben vásárolták, ami valószínűleg a porszívók és az ételelőkészítő-eszközök iránti csökkent kereslet miatt lehet. A kávéfőzők, a szájápolási termékek, és a szőrtelenítő készülékek piaca viszont továbbra is növekszik.

Szórakoztató elektronikai eszközök közül legfőképpen az akciós kamerákat, hangprojektorokat, autó-, mikro- és mini hifiket vásárolják, illetve a nagy (40'+) képernyőméretű lapostévék is népszerűek. Meglepő módon a tabletek teljesítménye volt az egyik legalacsonyabb, és a notebook eladások is gyengébbek voltak a harmadik negyedévben.

Címkék:
vásárlás, okostelefon, tablet, műszaki cikk, mosógépcsere,