Fizetés nélkül távoztak tankolás után: nem ez az első eset

Pénzcentrum2015. november 9. 16:30

Közel két hónap alatt tizenkilenc esetben tankolt ingyen az a három tápióbicskei férfi, akiket a napokban fogott el a rendőrség. Bár itthon sem ez az egyetlen ilyen eset, még mindig jobban állunk az ingyentankolók számát tekintve, mint például Németország.

Majdnem két hónapig tartotta rettegésben a közép-magyarországi benzinkutakat az a három tápióbicskei férfi, akik ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányság  folytatott nyomozást. A rendőrség adatai szerint 2013. november 11. és 2014. január 17. között Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye hat településén, öt cégcsoport tizenkettő benzinkútjáról, összesen tizenkilenc esetben távoztak tankolást követően fizetés nélkül - írja a police.hu.

Nem ez az egyetlen ilyen eset

Magyarországon évente körülbelül 150-200 olyan eset fordul elő, amikor valaki fizetés nélkül távozik egy benzinkútról. Ez azonban nemzetközi összehasonlításban elenyészőnek számít, Németországban például csak a tavalyi évben 86 ezren tankoltak a benzinkutak számlájára.

Loading...

A statisztikák szerint itthon főképp az üzemanyaglopás jellemző, csalás és rablás viszonylag elvétve fordul elő. Magyarországon a Pest megyei benzinkutakon a legrosszabb a helyzet, de az elmúlt évek összesített adatai alapján a TOP 3-ban van Fejér megye és Budapest is.

Habár az üzemanyagtöltő-állomásokon elkövetett bűncselekmények száma csekély a németországi adatokhoz képest, a hasonló bűncselekmények utáni nyomozások sikere még hagy némi kívánni valót maga után. A lopásoknál ugyanis 4 esetből jó, ha egyet sikerül pozitív eredménnyel lezárni.

Címkék:
vásárlás, benzin, benzinkút, lopás, tankolás, bűncselekmény,