Ezt tette a Balatonnal a vasárnapi boltzár

Pénzcentrum2015. szeptember 4. 09:01

Szörnyűnek tartották az idei nyári szezont a Balaton-parti kereskedők: a zárva tartás miatt ugyanis a többi hat napon megszakadtak, ám a pluszt el is viszi a munkaerőköltség. A kereskedők Varga Mihály minisztert is tájékoztatják majd tapasztalataikról - írja a Népszabadság.

A következő napokban a Balaton-parti önkormányzatok tapasztalatait összegyűjti a Balatoni Szövetség, hogy a vasárnapi boltbezárások pontosan milyen hatással voltak a turizmusra a főszezonban, és a tapasztalataikat eljuttatják Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek - tudta meg a lap Balassa Balázstól, a szövetség elnökétől, illetve Szigliget polgármesterétől.

Korábban a Coop egyik regionális vezetője azt nyilatkozta az RTL Klub Híradónak, hogy a vasárnapi bezárás nyomán tíz százalék körül esett vissza a tóparti üzleteik forgalma. Bár a Balaton körüli hipermarketek összességében nagyobb bevételt könyveltek el a hét többi napján - ami abból is származhatott, hogy a bezárásra ítélt kis üzletek vásárlói is hozzájuk mentek a szombati vagy a hétfői napon -, azonban az általuk megkérdezett, nevének elhallgatását kérő áruházvezető sem volt maradéktalanul boldog.

Címkék:
vásárlás, Balaton, vasárnap, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás,