Egyelőre nincs "ingyenes készpénzfelvétel" a Penny pénztárainál

Világgazdaság2015. augusztus 12. 09:35

Nem működik már a Penny Market üzleteiben a nagy vihart kavart készpénz-kifizetési szolgáltatás. A cég akciós újságjaiban két hete nem jeleníti meg a lehetőséget, a pénztárosok pedig a lehetőség felfüggesztéséről, illetve szüneteltetéséről tájékoztatják a vevőket - írja a Világgazdaság.

Felfüggesztette a Penny a cash back szolgáltatását, amelynek keretében néhány napja még ingyen lehetett készpénzhez jutni a bolt kasszáinál. A diszkontlánc július közepén vezette be a lehetőséget, háromezer forint feletti vásárlás és kártyás fizetés esetén legfeljebb 20 ezer forint ingyenes készpénzfelvételt kínált fel a vevőknek. Két-három hét után, valamikor augusztus első napjaiban azonban megszüntették ezt: a múlt heti akciós újságban már nem szerepel az ajánlat.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a felügyeleti vizsgálat után újra igénybe lehet-e venni a szolgáltatást. Ugyan Nyugat-Európa több országában ez a szolgáltatás széleskörűen elterjedt, hazánkban csak kísérleti jelleggel, néhány boltnál lehetett ilyennel találkozni korábban.

A cash back szolgáltatást alapvetően a betéti kártyáknál lehet igénybe venni, mivel a hitelkártyák készpénzfelvételét aránylag magas díjak terhelik. A két kártyatípus megkülönböztetéséhez informatikai fejlesztésre lenne szükség, azonban a Penny nem egyeztetett előzetesen a bankkal a szolgáltatás bevezetéséről, így ez a fejlesztés is elmaradt.

Címkék:
vásárlás, penny, készpénz felvétel, penny market fizetés,