Ez az 5 legrosszabb esküvői ajándékötlet

Pénzcentrum2015. június 27. 15:01

Esküvőre vagy hivatalos? Mutatjuk, mik azok az ajándékok, amik elsőre jó ötletnek tűnnek, de igazából kerülendők.

Nagy fejtörést okozhat a megfelelő ajándék megtalálása, ha esküvőre vagyunk hivatalosak. Sokan járnak most ebben a cipőben, hiszen a nyár a házasságkötések szezonja. Egy biztos, ne hagyjuk a választást az utolsó pillanatra, ha nincs ötletünk, akkor próbáljunk segítséget kérni a pár szüleitől, családtagjaitól. A Business Insider szerint az alábbi 5 ajándékot pedig mindenképpen kerüljük el, még akkor is, ha elsőre jónak tűnnek.

1. Minden műalkotás

Kizárólag akkor számít jó ajándéknak egy műalkotás, ha kiválóan ismerjük a pár ízlését. Ettől az esettől eltekintve nagyon könnyen mellényúlhatunk az ajándék kiválasztásánál, legyen szó egy értékes festményről vagy szoborról, egyáltalán nem biztos, hogy az ifjú párnak tetszeni fog, amit mi választottunk.

2. Nagy konyhai berendezés

A szabály egyszerű: tartózkodjunk mindentől, ami nagyobb, mint egy kávéfőző. A párok első otthona általában eléggé szűkös. Teljesen felesleges olyan hatalmas konyhai gépet vennünk a lakásba, ami talán be sem fog férni a konyhába.

KATTINTS! A 6 legjobb esküvői ajándék, ha pénzt kér az ifjú pár

3. Furcsa vagy vicces ajándékok

Nem igazán emeli az ajándék értékét a vicces felirat vagy forma. Illetve kerülendők azok az ajándékok is, amik a gyermekvállalásra célozgatnak. Nem számít kedves ajándéknak a "hogyan lehet tökéletes házastárs" önsegítő könyv sem.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Üres képkeret

Az egyetlen kivétel, ha van egy lenyűgöző képünk, amit bele tehetünk a keretbe. Kép nélkül az ajándék borzasztóan általános, és valószínűleg a pár később csak tovább ajándékozza. Ellenben egy digitális képkeret nem rossz ötlet, mert azt a menyasszony és a vőlegény a mézeshetek után fel is tudja tölteni saját képekkel.

5. Semmi kristály vagy ezüst

Az ezüst gyakori karbantartást (polírozást) igényel, a kristály pedig sok helyet foglal. Továbbá egyáltalán nem biztos, hogy a pár csillogó tárgyakkal szeretné díszíteni a lakást.

Címkék:
vásárlás, esküvő, ajándék,