Többé nem fogadják el a SZÉP kártyát a gyorséttermek?

Pénzcentrum/MTI2015. június 11. 15:01

Kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön egy kehidakustányi konferencián.

Glattfelder Béla államtitkár elmondása szerint a SZÉP- kártyát elfogadók köréből kikerülhetnek a gyorséttermek, mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni.

Hozátette: a SZÉP-kártyás költések jelentős része ma már a vendéglátáshoz kapcsolódik, ami közvetlenül nem a turizmust szolgálja, márpedig ezt a fajta adókedvezménnyel illetett juttatást alapjaiban idegenforgalmi célokra találták ki.

Az államtitkár mindezt azt követően fejtette ki, hogy Horváth Tihamér, az éppen a SZÉP-kártya ötletét felvető Széchenyi-Terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke a szervezet közgyűlésén beszámolt arról a javaslatukról, miszerint a SZÉP-kártyák rendszerét valamilyen módon a nyugdíjasokra is ki kellene terjeszteni. Felvetése szerint a bizonyos idő után fel nem használt, és ma még a munkáltatóknak visszautalt összegeket lehetne a nyugdíjasok számára elérhetővé tenni, de a részletes javaslatokat az NGM-mel közösen dolgoznák ki.

Címkék:
vásárlás, szép kártya, gyorsétterem,