Újított a magyar Meki: drágább, de sokaknak így is megéri

Pénzcentrum2015. május 13. 12:40

Gluténmentes hamburger, glutén- és tejmentes sütemény is kapható holnaptól a McDonald's egyes hazai éttermeiben. Emellett mandulatejjel is kérhető a McCafékban a kávé, azaz a laktóz- és gluténérzékenyeknek kedvez az étteremlánc új termékkínálata.  Nagy öröm az érzékenyeknek, hogy lehet kapni, csak az ára nem: míg a sima dupla sajtburger 600 forint, addig a gluténmentes étteremtől függően akár 1020 forint is lehet.

A McDonald’s új termékfejlesztésének célja, hogy éttermei egy részében az egyes ételintoleranciával élő vendégei is megtalálják a speciális táplálkozási igényeiket kielégítő ételeket - hangzott el a McDonald’s szerdai sajtótájékoztatóján.

Sok lemondással jár ételintoleranciával együtt élni Magyarországon. A gluténérzékenyek csoportja egyértelműen kifejezte, hogy örülnének egy gluténmentes hamburger bevezetésének.

- mondta el Laczó Eszter marketing igazgató.

Sok lemondással jár, emellett nagyon vaskos pénztárca is kell hozzá, ugyanis a gluténmentes termékek ára sokszor duplája, triplája is a búza- vagy más kalászos gabonatartalmú ételekének, így aki ezt a diétát követi (a gluténérzékenyek mást nem tehetnek, a tünetmentesség érdekében csak a gluténtartalmú ételek teljes elhagyása segítség, gyógyszeres megoldás nincs), fel kell készülnie a pluszköltségekre. Emellett arra is, hogy gondos tervezésre van szüksége: ki kell előre találnia, mikor és hol, mit ehet. Ehhez képest segítség, hogy akár gyorséttermi környezetben is vásárolhat ezentúl, aki diétázik.

Holnaptól elérhető ugyanis a McDonald’s kínálatában egy gluténmentes duplasajtos hamburger szezámmagos zsömlében. Emellett a McCafékban ezentúl mandulatejjel is kérhetők a kávék, és olyan málnás csokoládétortát is találni, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, laktóz- és gluténmentes.

Ezekért tehát többet kell fizetnünk, mint a normál termékekért:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Gluténmentes duplasajtburger 900 és 1020 forint körül lesz (duplasajtburger 600 forint körül van)
  • A csokitorta 880-890 forintos áron érhető el
  • A laktózmentes tejért nem kell pluszban fizetni
  • A mandulatej 150 forint extra költséget jelent

Egyelőre nem az összes étteremben lesznek elérhetők ezek a termékek. Budapesten a Nyugati téren, Óbudán és Kőbányán, vidéken pedig többek között Debrecenben, Nyíregyházán, Nagykanizsán egy-egy étteremben.

Arról, hogy az ételek minden esetben gluténszennyeződésektől mentesek maradhassanak, extra biztonsági intézkedések gondoskodnak.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, mcdonald's, étel,