Torkos Cs.: 5 étterem, ahová nagyon megéri asztalt foglalni

Pénzcentrum2015. február 13. 06:01

Neves, a gasztronómiai szaksajtó által elismert éttermeket is találhatunk az idei Torkos Csütörtök résztvevőinek listájában.

A tizedik, jubileumi Torkos Csütörtököt idén február 19-én tartják. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

A szervezők idén is hangsúlyozzák, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt, vagyis

az éttermi számla végösszegéből

kell az 50 százalékos kedvezményt biztosítani.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte

- fogalmaz az esemény hivatalos honlapja.

Nagyon jó éttermekbe is foglalhatunk

Idén is találtunk a listában országosan ismert, és a gasztro-szaksajtó által elismert éttermeket. A Pénzcentrum szubjektív toplistája ezekből csemegézik most: érdemes sietni az asztalfoglalással, ha estére nem megy, próbálkozzunk egy ebédmenüvel.

Alabárdos étterem
Budapest, I. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 16 pont - 2 szakácssapka

Az Alabárdos Étteremben tradicionális magyar fogásokat modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé.


Kistücsök étterem
Balatonszemes

Gault & Millau étteremkalauz: 14 pont - 1 szakácssapka

Regionális és szezonális kreatív magyar konyha. Az ország egyik legnagyobb borválasztéka, több mint 550-féle bor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Gusteau Kulináris Élményműhely
Mád

Gault & Millau étteremkalauz: 13 pont - 1 szakácssapka

Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, boréttermünkben a borokról szól az élet. Ételeinket a borok inspirálják, az étlapunkon a terroir nem csak a borokon mutatkozik meg, hanem az alapanyagokon is.


Nobu
Budapest, V. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 14 pont - 1 szakácssapka

A mára világszerte 31 étteremmel rendelkező lánc névadó-mesterszakácsa, Nobuyuki Matsuhisa, konyhájában a hagyományos japán fogásokat ötvözi Dél-Amerika ízvilágáva


Peppers! Mediterranian Grill
Budapest, V. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 12 pont - ajánlott

A Budapest belvárosában található peppers! Mediterranean Grill étterem sok szeretettel várja azokat, akik egy friss, pezsgő hangulatú, stílusos és modern éttermi élményre vágynak.

Címkék:
vásárlás, utazás, torkos csütörtök,