Magyarországra is kerülhetett a veszélyes tejből?

MTI2014. december 8. 19:03

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte az Ausztriából származó tej- és tejtermékek fokozott ellenőrzését - tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

A közleményben jelezték: a szaktárca sajtóhírek alapján arról értesült, hogy Karintiában több tejtermékben is hexaklórbenzol (HCB) szennyeződést mutattak ki, ezért kell végrehajtania a rendkívüli intézkedést a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatalnak (NÉBIH).

A Földművelésügyi Minisztérium azt javasolja, hogy a fogyasztók vásárláskor a hazai tejet és tejtermékeket részesítsék előnyben.

Mi is az a hexaklórbenzol?

A hexaklórbenzol (HCB) hat klóratomból és egy benzolgyűrűből álló molekula, fehér, szilárd, kristályos anyag. Szintetikus anyag, a természetben nem fordul elő. Hevítésre bomlik, mérgező füstöket fejlesztve. Hajlamos felhalmozódni élő szervezetekben, ezért is vezettek be korlátozásokat világszerte erre a rákkeltő anyagra vonatkozóan.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

forrás: kockazatos.hu

 

Címkék:
vásárlás, nébih, tejtermék, tej,