Hét kaszinóban játszhatunk majd, akár online is

Világgazdaság2014. november 3. 10:30

Jövőre már hét kaszinó üzemelhet az országban, így a költségvetés is több játékadóból és koncessziós díjból származó bevétellel számol, mint 2014-ben - írja a Világgazdaság.

A 2015-ös költségvetési tervezet szerint 4,2 milliárd forint folyhat be az államhoz szerencsejáték koncessziós díj formájában. Jövőre elvileg már hét kaszinó fog üzemelni: az öt budapesti és Pest megyei koncessziót az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino Kft. kapta meg, míg a debreceni és nyíregyházi kaszinókoncesszió az Aranybonusz 2000 Kft.-é lett.

Budapesten és Pest megyében a II. kategóriájú játékkaszinók esetében az idei 377 millió forint növekszik 383,8 millió forintra nő az a díj, amit az állami költségvetésbe kell befizetni a kaszinók után. A vidéki játékkaszinóknál pedig 54,9 millió forint lesz ez a díj.

Az ágazat legnagyobb befizetője a Szerencsejáték Zrt. lesz, amely 2013-ban az értékesített játékok után összesen 46 milliárd forintnyi játékadót fizetett.

Az online piacról is vár bevételeket a költségvetési tervezet: a koncessziós díj minimuma egy játéktípusra 104,2 millió forint lesz 2015-ben. Egy új tervezet szerint csak annak lehet online kaszinója, akinek hagyományos is van, ezért a díjfizetők köre igen szűk lesz.

Címkék:
vásárlás, szerencsejáték, kaszinó, adó, költségvetés,