Van ilyen spagettid otthon? Inkább ne edd meg

Pénzcentrum2014. október 28. 13:55

Magas mikotoxin tartalmú, olasz előállítású, teljes kiőrlésű tönköly spagetti került forgalomba 19 európai tagállamban, köztük Magyarországon is egy német nagykereskedőn keresztül - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az érintett előállító - a felelős gyártói magatartásnak megfelelően - több termékét is kivonta a forgalomból.

A gyors intézkedésnek köszönhetően hazánkban csupán 3 db 500 g-os csomagot értékesítettek web-áruházon keresztül, a vásárlók értesítésítik a visszahívásról.

A riasztás az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző rendszerén (RASFF) érkezett. Az olasz gyártó megrendelésére végzett laboratóriumi vizsgálat a "DINKEL-SPAGHETTI Vollkorn" elnevezésű termékben a feldolgozott gabonakészítményeknél megengedett határértéket jelentősen meghaladó ochratoxin-A toxin szennyezettséget mutatott ki. A cég ezért, a felelős gyártói magatartást szem előtt tartva, több termékét is kivonta a forgalomból.

A vizsgálat jelenleg még tart, a hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki webáruházban vásárolta az érintett terméket, az ne fogyassza el.

 

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, tészta,