Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot!

Pénzcentrum2014. március 12. 11:07

A Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha étterem is megkapta a gasztro-világ egyik legnagyobb elismerését.

Immár három Michelin-csillagos étterem van Magyarországon. A Világevő blog szerdai bejegyzése szerint a Borkonyha is megkapta a rangos elismerést. A Dining Guide szakportál arról számol be, hogy a Michelin-szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez.

Korábban két budapesti étterem, a Costes, majd az Onyx kapta meg a gasztro-világ egyik legnagyobb díjának számító Michelin-csillagot.

Melyek a legjobb magyar éttermek? Itt a friss toplista - KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A Borkonyha honlapján az étteremről alapítói azt írják, a hely nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működését egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzelik el. A Borkonyha alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látják.

Konyhájuk friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül. A chef Sárközi Ákos konyhafilozófiája szerint szeretne egy ízekben gazdag, "szabad stílusú" konyhát vinni. Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretne meríteni, de szívesen nyúl más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk.

Címkék:
vásárlás, étterem, élelmiszer,